Στη φυλακή 68χρονος για κατάχρηση ανηλίκου σε ασελγείς πράξεις
Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών και 3 μηνών σε 68χρονο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου σε ασελγείς πράξεις. Θύμα της υπόθεσης ήταν ο 8χρονος ανιψιός του εξ αγχιστείας.
Η υπόθεση ήρθε στο φως τον Οκτώβριο του 2023, όταν οι γονείς του ανήλικου, τότε μαθητή της Β’ Δημοτικού, προχώρησαν σε καταγγελία. Το παιδί είχε αναφερθεί, μεταξύ άλλων και σε συνεδρία με παιδοψυχολόγο, σε «αγγίγματα σε απόκρυφα σημεία».
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα περιστατικά φέρεται να σημειώθηκαν στο διαμέρισμα του 68χρονου, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Εκεί είχε αναλάβει προσωρινά την επίβλεψη του παιδιού, όταν οι γονείς του, που διαμένουν σε γειτονική οικεία, χρειάστηκε να απουσιάσουν για μικρό χρονικό διάστημα.
Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι υπήρξε μία στιγμιαία επαφή, υποστηρίζοντας ωστόσο πως δεν είχε πονηρή πρόθεση.
Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, εξετάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, τον έκρινε εκ νέου ένοχο, αναγνωρίζοντάς του όμως το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Έτσι, η ποινή του μειώθηκε σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση, με την οποία είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12,5 ετών.
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο 68χρονος οδηγήθηκε ξανά στις φυλακές για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.


