Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, προανήγγειλε την προκήρυξη πανελλαδικής απεργίας διαρκείας από τους οδηγούς ταξί, από αύριο στις 6 τα ξημερώματα. Μάλιστα ενδέχεται αύριο να πραγματοποιηθεί και πορεία προς τη Βουλή, με την απόφαση να λαμβάνεται αργότερα σήμερα.
Οι αυτοκινητιστές αντιδρούν έντονα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών κ’ Υποδομών που όπως λένε, οδηγεί στον αφανισμό του κλάδου καθώς απελευθερώνει τις μεταφορές προς όφελος ιδιωτών.
Το σχέδιο νόμου αναμένεται να κατατεθεί αυτές τις ημέρες στη Βουλή και σύμφωνα με τον κ. Λυμπερόπουλο «το άρθρο 52, ουσιαστικά απελευθερώνει την λειτουργία των ΙΧ και ισοπεδώνει την δημόσια μεταφορά. Δεύτερον με τον φασιστικό νόμο περί ηλεκτροκίνησης, μας υποχρεώνουν από το 2026 όσα αμάξια αλλάζουν ή ότι άδεια δίνεται, αλλαγή ονόματος, πρέπει να είναι ηλεκτρικό αυτοκίνητο, τι πιο βρώμικο, τι πιο φασιστικό για να εξυπηρετήσει πάλι ιδιωτικά συμφέροντα;» ανέφερε.
«Υπάρχει μια απογοήτευση, μια αγανάκτηση από την κυβέρνηση της οποίας στόχος είναι να εξυπηρετούνται ιδιωτικά συμφέροντα, για να μας πάρουν τη δουλεία, εις βάρος του κλάδου, ο ορισμός της διαπλοκής στην πολιτική. Θα κάνουμε απεργία μέχρι την ψήφιση, μετά θα έχουμε μεγάλους αγώνες ειδικά την τουριστική περίοδο», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής.


