Προφυλακίστηκαν οι φερόμενοι διακινητές
Δύο άνδρες οδηγήθηκαν προφυκακίστηκαν, καθώς αντιμετωπίζουν κατηγορίες για το θάνατο 22 μεταναστών, κατά τη διάρκεια θαλάσσιας διαδρομής από τη Λιβύη προς την Ευρώπη, με το τραγικό συμβάν να εκτυλίσσεται νότια της Κρήτης πριν από λίγες μέρες.
Το φουσκωτό, μήκους δέκα μέτρων, μετέφερε συνολικά 48 άτομα που βρέθηκαν εγκλωβισμένα επί έξι ολόκληρα εικοσιτετράωρα στο μικρό σκάφος. Τα αποθέματα τροφής και νερού εξαντλήθηκαν γρήγορα, ενώ οι καιρικές συνθήκες στη Μεσόγειο επιδείνωναν δραματικά την ήδη κρίσιμη κατάσταση.
Αυτό που ξεκίνησε ως ελπίδα για καλύτερο αύριο κατέληξε σε τραγωδία για 22 υπηκόους Μπανγκλαντές, οι οποίοι υπέκυψαν διαδοχικά στις συνέπειες του ψύχους, της πείνας και της αφυδάτωσης.
Οι 26 επιζώντες κατέθεσαν ότι δύο Σουδανοί, ηλικίας 22 και 19 ετών αντίστοιχα, δεν ενεργούσαν απλώς ως διακινητές, ενώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, οι ίδιοι έριχναν στη θάλασσα τα πτώματα των νεκρών, ένα-ένα, με σκοπό να ελαφρύνουν το υπερφορτωμένο σκάφος.


