Σε κατάσταση σοκ παραμένει η εκπαιδευτική κοινότητα στο Χαϊδάρι, ενώ οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την πτώση της 13χρονης μαθήτριας από τον πρώτο όροφο του 7ου Γυμνασίου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Η διευθύντρια του σχολείου, με δηλώσεις της, περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν το ατύχημα, επιβεβαιώνοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης της ανήλικης, η οποία νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».
Η επικεφαλής του σχολικού συγκροτήματος ήταν κατηγορηματική όσον αφορά την ασφάλεια των υποδομών, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα σενάρια περί κατάρρευσης κάποιου προστατευτικού ή φθοράς στα κάγκελα. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, το κοριτσάκι έπεσε με το κεφάλι στο έδαφος κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, ενώ το μαντράκι και η κουπαστή παραμένουν άθικτα στη θέση τους. Η νοσηλεύτρια του σχολείου έσπευσε αμέσως στο σημείο και διαπίστωσε πως η μαθήτρια είχε χάσει τις αισθήσεις της, ενώ το ΕΚΑΒ έφτασε μέσα σε λίγα λεπτά για να τη μεταφέρει αρχικά στο Αττικό νοσοκομείο και στη συνέχεια στο Παίδων.
Η 13χρονη υπεβλήθη σε μια εξαντλητική και πολύωρη χειρουργική επέμβαση, καθώς η κλινική της εικόνα κρίνεται βαρύτατη. Φέρει διάχυτο εγκεφαλικό οίδημα, το οποίο μαρτυρά την ένταση της πρόσκρουσης, κάταγμα στη βάση του κρανίου, αριστερό πνευμοθώρακα και κάταγμα στη λεκάνη. Οι θεράποντες ιατροί υπογραμμίζουν πως τα επόμενα εικοσιτετράωρα είναι τα πλέον καθοριστικά για τη σταθεροποίηση της υγείας της, κάνοντας λόγο για μια εξαιρετικά δύσκολη μάχη.
Παράλληλα με το ιατρικό σκέλος, το σχολείο έχει ενεργοποιήσει μηχανισμό στήριξης για τους υπόλοιπους μαθητές. Κατά τη διάρκεια της πρωινής προσευχής, ανακοινώθηκε πως κλιμάκια ψυχολόγων θα βρίσκονται στις σχολικές αίθουσες για να συνομιλήσουν με τα παιδιά και να τα βοηθήσουν να διαχειριστούν το τραυματικό γεγονός. Η αστυνομία συνεχίζει να συλλέγει μαρτυρίες συμμαθητών και καθηγητών, προσπαθώντας να διαλευκάνει αν η πτώση οφείλεται σε ατύχημα κατά τη διάρκεια παιχνιδιού ή αν η ανήλικη βρισκόταν σκόπιμα σε επικίνδυνο σημείο της κουπαστής.


