Σε πλήρη εξέλιξη παραμένει το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του Αλκέτ Ριζάι, ο οποίος για τέταρτο συνεχόμενο εικοσιτετράωρο παραμένει άφαντος, καθώς δεν επέστρεψε στις φυλακές Δομοκού μετά τη λήξη της άδειάς του το πρωί της Δευτέρας.
Στις έρευνες συμμετέχουν στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει εντοπιστεί το κρησφύγετό του.
Όσο οι ώρες περνούν, οι Αρχές εξετάζουν όλο και πιο σοβαρά το ενδεχόμενο ο Ριζάι να έχει καταφέρει να περάσει στην Αλβανία. Πληροφορίες που έχουν φτάσει στην ΕΛ.ΑΣ. τοποθετούν το τελευταίο γνωστό στίγμα του στη Βόρεια Ελλάδα, γεγονός που ενισχύει το σενάριο να κινήθηκε προς τα σύνορα και να πέρασε παράνομα στη γειτονική χώρα. Πρόκειται, πάντως, για ενδεχόμενο που ερευνάται και όχι για επιβεβαιωμένη διαφυγή.
Η εξαφάνισή του συνδέεται χρονικά με το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής έξω από beach bar στην Ανάβυσσο. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της ΔΑΟΕ, ο Ριζάι φέρεται να συμμετείχε στο περιστατικό και να έκανε χρήση όπλου, με τις ενδείξεις να συγκλίνουν ότι πυροβόλησε στον αέρα.
Σε βάρος του σχηματίζεται νέα δικογραφία, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας και οπλοχρησίας σε βαθμό κακουργήματος. Η εξέλιξη ήρθε ενώ ο βαρυποινίτης βρισκόταν χρονικά κοντά στην αποφυλάκισή του, έχοντας μάλιστα λάβει 16 άδειες μέσα στην τελευταία πενταετία.
Παράλληλα, οι αστυνομικοί αναζητούν και έναν Αφγανό, ο οποίος φέρεται να ήταν εκείνος που πυροβόλησε και τραυμάτισε πολίτες κατά τη διάρκεια του επεισοδίου. Ο συγκεκριμένος άνδρας φέρεται να έχει σχέση με την επιχείρηση έξω από την οποία εκτυλίχθηκε η αιματηρή συμπλοκή.
