Με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας θα κυλήσει ο καιρός σήμερα, Παρασκευή, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Τα εντονότερα φαινόμενα αναμένονται στην Κρήτη, ενώ ισχυρές βροχές και καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν και στην Εύβοια τις μεσημβρινές ώρες.
Ειδικότερα, στην κεντρική και νότια ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα, την Εύβοια και το νότιο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Στην Κρήτη τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους έντονα, ενώ στην Εύβοια υπάρχει πιθανότητα να παρουσιάσουν ένταση κυρίως το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι αυξημένες στη Θράκη.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4 έως 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα επικρατήσουν επίσης βόρειοι άνεμοι, εντάσεως 6 έως 8 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά ακόμη και τα 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη ο υδράργυρος θα φτάσει τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα αγγίξει τους 24 με 26 βαθμούς.
Ο καιρός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη από 13 έως 25 βαθμούς. Στη Θράκη αναμένονται θερμοκρασίες από 15 έως 22 βαθμούς, στην Ανατολική Μακεδονία από 13 έως 23, στην Κεντρική Μακεδονία από 13 έως 25 και στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 21 βαθμούς.
Στη Θεσσαλία ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 24 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 26, στη Δυτική Στερεά από 13 έως 26 και στη Δυτική Πελοπόννησο από 14 έως 26 βαθμούς. Στις Κυκλάδες αναμένονται 18 έως 22 βαθμοί, στην Κρήτη 18 έως 21 και στα Δωδεκάνησα 19 έως 23 βαθμοί.
Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα συνεχίζονται κατά διαστήματα στο νότιο Αιγαίο, κυρίως στην Κρήτη, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες
έως το μεσημέρι της Κυριακής, καθώς και οι τοπικά πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι στο Αιγαίο έως το απόγευμα του Σαββάτου. Πιο συγκεκριμένα,
1. Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
α) Στην Κρήτη. Πρόσκαιρη σχετική εξασθένηση θα υπάρχει έως το μεσημέρι και εκ νέου επιδείνωση των φαινομένων από το απόγευμα και κυρίως αύριο, Σάββατο.
2. Τοπικά πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο έως το απόγευμα του Σαββάτου.
