Ηθος και ύφος της εξουσίας

Η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή έχασε το πλεονέκτημα όταν το «σεμνά και ταπεινά», από σημείο αναφοράς, έγινε σημείο χλευασμού και απαξίας. Οι συμπεριφορές προσώπων της εποχής, με τη συνεισφορά των «προθύμων της διαπλοκής», λειτούργησαν καταλυτικά και μετέτρεψαν τον θρίαμβο του Μαρτίου του 2004 στην πανωλεθρία του 2009. Αυτό ας το έχουν υπόψη τους οι σημερινοί κυβερνώντες. Πρώτον, γιατί μετά το Μνημόνιο οι πολίτες έχουν ανεβάσει τον πήχη για όσους θεωρούν ότι το νόμιμο είναι και ηθικό αλλά και, δεύτερον, γιατί όταν οι ίδιοι υποφέρουν και στερούνται ακόμη και τα βασικά, τότε γίνονται ακόμη πιο αυστηροί.

Το γράφουμε αυτό διότι τον τελευταίο καιρό τα φαινόμενα παρεκτροπής από το πλαίσιο και τις αρχές που οφείλουν να έχουν πρόσωπα που έπαιξαν και παίζουν ρόλο προκαλώντας με τις συμπεριφορές τους είναι πολλά.
Δηλαδή την ώρα που οι πολίτες δοκιμάζονται από την ανεργία, από την ατελείωτη φοροεπιδρομή, με κερασάκι τον ΕΝΦΙΑ, από τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, κάποιοι θεωρούν ότι πρέπει να τους προκαλέσουν δείχνοντας ότι ζουν σε άλλες εποχές.

Και επειδή ως γνωστόν το «ψάρι βρομάει από το κεφάλι», όπως λέει ο λαός μας, καλό είναι εγκαίρως να αλλάξει συμπεριφορές ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ο τρόπος που χρησιμοποιεί το πανάκριβο πρωθυπουργικό αεροσκάφος δεν συνάδει με την εποχή. Οπως και το γεγονός ότι συνοδεύεται σε εθιμοτυπικά ταξίδια από άτομα που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε στην αποστολή είναι εξίσου λάθος.
Παράδειγμα δεύτερο! Ο πρώην υπουργός και λάτρης του Μνημονίου κ. Αδωνις Γεωργιάδης αποφάσισε να κάνει τις βουτιές του σε πολυτελές και πανάκριβο κλειστό κλαμπ. Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι δεν πρέπει να κάνει τα μπάνια του, αλλά δεν χρειάζεται να παίζει με τη νοημοσύνη των απελπισμένων.

Παράδειγμα τρίτο! Η ευρωβουλευτίνα Εύα Καϊλή. Φωτογραφιζόταν σαν μοντέλο στις παραλίες και στα σοκάκια της κοσμικής Μυκόνου! Γνωρίζει πώς επιβιώνουν και με τι δυσκολίες οι πολίτες σ’ αυτήν τη χώρα;
Παράδειγμα τέταρτο! Η σημερινή αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για το… χρυσό παιδί του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, τον 35χρονο Θανάση Κοντογεώργη, δικηγόρο, ο οποίος ήταν στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου όταν η χώρα μπήκε στο Μνημόνιο. Μετά χρίστηκε σύμβουλος του Γιάννη Στουρνάρα, ενώ τώρα, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος τον κράτησε ως νομικό του σύμβουλο, διορίστηκε και β’ αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) με μισθό 6.000 ευρώ (!!!) μηνιαίως. Ο οποίος δηλώνει θαυμαστής του Σημίτη και αποκαλεί καταστροφέα (ποιον;) τον Καραμανλή!
Νισάφι πια…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα