Χαμένος αγώνας όποιος δεν δόθηκε

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Σκοτίας θα μπορούσε να είναι ακόμα και αδιάφορο! Η ισχύς του επεκτείνεται κυρίως στο τώρα, στον δημοσιογραφικό χρόνο. Το γεγονός της επικράτησης του «Οχι» και της απόφασης των Σκοτσέζων να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ήσσονος σημασίας για τη μακροϊστορική εξέλιξη στο νησί, που κάποτε ήταν η έδρα μιας αυτοκρατορίας.

Από τη στιγμή που ετέθη στο τραπέζι το θέμα του… διαζυγίου (όπως το έθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον), είναι θέμα χρόνου να εκδοθεί. Οταν ραγίσει το γυαλί σε μια σχέση, η ζημιά δεν αποκαθίσταται. Αλλωστε, ο ψυχολογικός χωρισμός είναι πολύ πιο βαρύς και τελεσίδικος από τον τυπικό. Αυτό ισχύει για όλες τις εκφάνσεις του ανθρώπινου βίου – και για τα ζευγάρια αλλά και τα έθνη που «συγκατοικούν».

Ωστόσο, την πατρίδα μας θα μπορούσε να παραδειγματίσει το κέρδος που είχε η Σκοτία από τον αγώνα εκείνων που ήθελαν απόσχιση από το Ηνωμένο Βασίλειο! Μπορεί να ηττήθηκαν και να νιώθουν αποκαρδιωμένοι, για την ώρα, αλλά αποκόμισαν οφέλη για την πατρίδα τους. Τα πατριωτικά και εθνικά κίνητρά τους δεν οδήγησαν σε άκαρπους αγώνες. Ηδη η κυβέρνηση της Βρετανίας δεσμεύτηκε ότι έως τον Ιανουάριο θα έχει καταρτιστεί ένα αναλυτικό σχέδιο για τη διεύρυνση των εξουσιών της Σκοτίας και για ελάφρυνση της φορολογίας της.

Αν οι Σκοτσέζοι πατριώτες δεν έκαναν τις απαραίτητες κινήσεις για να χαλαρώσει η θηλιά που τους έχει περάσει η κεντρική εξουσία, όλες οι αδικίες σε βάρος αυτών των υπερήφανων ανθρώπων θα συνεχίζονταν και θα πολλαπλασιάζονταν.

Στην Ελλάδα, το σύμπλοκο των εξουσιών που θέλει τον λαό μας υπόδουλο της τρόικας, και συγκεκριμένα της Γερμανίας, θέλει να πείσει τους πάντες ότι ο ίδιος ο αγώνας για περισσότερη ελευθερία συνιστά αυτοκτονία!
Επαναλαμβάνουν μέσω των αδρά αμειβόμενων προπαγανδιστών τους ότι με το παραμικρό «κιχ» που θα ακουστεί από τους πολίτες θα επιβληθούν συντριπτικά αντίποινα.

Η ζωή λατρεύει να διαψεύδει τέτοιους Νενέκους…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα