Οι Ελληνες του 19ου αιώνα

Το Μνημόνιο και οι ελληνόφωνοι υπηρέτες του έχουν καταφέρει να εξαθλιώσουν τον πληθυσμό, να διαλύσουν την κοινωνία, να αφαιρέσουν κάθε ίχνος εθνικής κυριαρχίας και οι υπάλληλοι των ξένων πιστωτών να μπαίνουν στα υπουργικά γραφεία με ύφος επικυρίαρχου, προβάλλοντας τις εξωφρενικές απαιτήσεις των κατοχικών δυνάμεων. Επίσης, έχουν καταφέρει να κόψουν σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας φύλλο πορείας με προορισμό προηγούμενες δεκαετίες, αλλά και αιώνα!
Δεν είναι υπερβολή το παραπάνω, αλλά αποτίμηση των δεδομένων, τα οποία προκύπτουν από στατιστικές που αφορούν τη ΔΕΗ. Είναι εκατοντάδες χιλιάδες τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις που δεν έχουν πλέον πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα επειδή διεκόπη η παροχή λόγω οφειλών. Επίσης, είναι ανατριχιαστικά μεγάλο το ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Υπολογίζεται ότι πλησιάζει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ! Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2009 τα νοικοκυριά είχαν ανεξόφλητους λογαριασμούς ΔΕΗ ύψους 290.000.000 ευρώ. Χρειάστηκε μια πενταετία μνημονιακού ολέθρου και παράδοσης της κοινωνίας στα νύχια της τρόικας για να περάσουν οι Ελληνες το κατώφλι του 19ου αιώνα, τότε που τα σπίτια φωτίζονταν από τους λύχνους και στα κηροπήγια υπήρχαν αναμμένα κεριά.
Και το κερασάκι στην τούρτα είναι το αναμενόμενο: Η ΔΕΗ, ευρισκόμενη σε απόλυτο οικονομικό αδιέξοδο -μια και τόσο μεγάλες οφειλές δεν θα άντεχαν ούτε η… Apple και η Google μαζί-, προσλαμβάνει δικηγορικά γραφεία που θα αναλάβουν την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η μία τάξη μετά την άλλη, κάθε κοινωνική ομάδα, όλοι μαζί συμπαρασυρόμαστε στη δίνη μιας κρίσης που δεν έχει τελειωμό και θυμίζει πυρκαγιά που σταματά μόνο όταν δεν υπάρχει πλέον ούτε ένα δέντρο για να καεί.
Αν η «εναρμόνισή» μας με το… εκσυγχρονιστικό πλάνο της τρόικας συνεχιστεί για λίγο καιρό ακόμα, τότε ούτε στον 19ο αιώνα θα σταματήσει η κατηφόρα. Με τις σωτήριες συνταγές των «τεχνοκρατών» ο λαός θα περιπέσει στην κατάσταση του τροφοσυλλέκτη. Το μαρτυρούν και οι αριθμοί αλλά και οι άνθρωποι…

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα