Η προχειρότητα αντίπαλος όλων

Οι αποκαλύψεις για την εμπλοκή του κ. Καρατζαφέρη στη σκοτεινή υπόθεση των μιζών για τα εξοπλιστικά προγράμματα είναι εξαιρετικά χρήσιμες για τον δημόσιο βίο. Αποδεικνύουν την εξοργιστική αδιαφορία των εκλεγμένων για την άσκηση των καθηκόντων τους, τη νωθρότητα και την πλημμέλεια που επιδεικνύουν σε όλους τους τομείς ευθύνης τους και σε κάθε έργο που αναλαμβάνουν να εκτελέσουν.

Οπως έγινε γνωστό, ο κ. Καρατζαφέρης είχε υπεράκτια εταιρία και τη δήλωσε σε παλαιότερο «πόθεν έσχες» του. Ομως, από το 2010 κι έπειτα, όταν κατέστη μη επιτρεπτή για πολιτικά πρόσωπα η συμμετοχή σε υπεράκτιες εταιρίες, ουδείς από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Βουλής ή του υπουργείου Οικονομικών μπήκε στον κόπο να ερωτήσει τον κ. Καρατζαφέρη για το τι απέγιναν οι μετοχές του στην off shore εταιρία. Σε άλλες χώρες αυτού του είδους το ενδιαφέρον και οι πρωτοβουλίες από την πλευρά των επιτροπών ελέγχου «πόθεν έσχες», από το ΣΔΟΕ, από τη Γενική Γραμματεία Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών θα θεωρούνταν αυτονόητα, στοιχεία της εργασιακής καθημερινότητας των εντεταλμένων οργάνων του κράτους. Στην Ελλάδα, όπου η κορυφή της φιλομνημονιακής πυραμίδας κατηγορεί τη βάση του δημοσίου τομέα για… μειωμένη απόδοση και αναποτελεσματικότητα, το αυτονόητο παραμένει ζητούμενο.

Η εικόνα που πέρασε στην κοινή γνώμη από την υπόθεση του κ. Καρατζαφέρη, αναφορικά με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Βουλής, είναι αλγεινή. Οι υπεύθυνοι απλά παραλαμβάνουν τις δηλώσεις των συναδέλφων τους και τις βρίσκουν άψογες, δίχως να μπουν στον κόπο να τις ελέγξουν και να τις συγκρίνουν με δηλώσεις προηγούμενων ετών. Αυτή η στάση των υπευθύνων αποτελεί μεγάλη προσβολή στη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού και υπονομεύει τα συμφέροντα της κοινωνίας. Οι πολίτες διαπιστώνουν ότι ελέγχονται τα λιγοστά εισοδήματά τους έως το τελευταίο ευρώ και εκείνοι που νομοθετούν, τους μιλούν για θυσίες, περισσότερη δουλειά και υπομονή μέχρι τις… ελληνικές καλένδες, ούτε ελέγχονται ούτε επιθυμούν στ’ αλήθεια να ελέγξουν τους συναδέλφους τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα