Μεσάνυχτα στο Παρίσι

Ενα από τα μεγαλύτερα αινίγματα της περιόδου της μνημονιακής περιπέτειας της χώρας μας είναι η ύπαρξη ή μη κόκκινων γραμμών από τις εκάστοτε κυβερνήσεις που διεξήγαγαν τις -κατ’ όνομα- «διαπραγματεύσεις» με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Η πικρή εμπειρία του λαού μας έχει αποδείξει ότι ουδείς μέχρι σήμερα έχει φέρει σοβαρές αντιστάσεις στις παράλογες αξιώσεις των τροϊκανών και ουδείς έχει περιγράψει στην κοινωνία τις κόκκινες γραμμές και τα όριά τους.

Πιθανότατα επειδή ουδέποτε υπήρξαν από την ελληνική πλευρά ούτε γραμμές αμύνης ούτε πρόθεση να τηρηθούν έστω τα προσχήματα. Από την άλλη, οι δανειστές γίνονταν σεβαστοί από τους εκπροσώπους μας οποτεδήποτε προέβαλλαν βέτο στα κυβερνητικά ψελλίσματα και τις δειλές ικεσίες τους.

Τρανές αποδείξεις των προαναφερθέντων τα εκατομμύρια των ανέργων, των εξαθλιωμένων και οι χιλιάδες οικογένειες που ντύθηκαν στα μαύρα από το ακούσιο ή εκούσιο θανατικό που σκόρπισαν οι οικονομικοί κατακτητές της πατρίδας μας και οι ελληνόφωνοι συνεργάτες τους. Η καθημερινότητα βοά για την απόλυτη επικράτηση των ξένων δυναστών μας.

Σήμερα αναμένεται να συνεχιστεί η κωμωδία των «διαπραγματεύσεων», που πάντοτε αντί για γέλιο φέρνει τη θλίψη στους Ελληνες πολίτες. Ο τόπος όπου θα ανέβει η παράσταση είναι το Παρίσι – κάτι που σίγουρα ευνοεί εκείνους που θα κάνουν το ευχάριστο ταξιδάκι στην πόλη του φωτός για να πουν πρόθυμα όσα «ναι» θέλει να ακούσει η τρόικα.

Ο χαρακτηρισμός των συζητήσεων με τους πιστωτές μας ως «παράσταση» μπορεί να αδικεί τα γεγονότα. Στις παραστάσεις ενδέχεται οι ηθοποιοί να αυτοσχεδιάσουν. Ομως, οι συνάξεις των εκπροσώπων του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών με τους λογιστές των δανειστών μας δεν περιλαμβάνουν αυτοσχεδιασμούς, μια και ανέκαθεν οι ημέτεροι «διαπραγματευτές» διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση ότι η συμφωνία είναι μονόδρομος και δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.

Ουσιαστικά, όποιος πράττει κάτι τέτοιο είναι σαν να λέει στην άλλη πλευρά ότι δεν υπάρχουν αντιστάσεις και δεν θα προβληθούν αντιρρήσεις. Η ώρα Ελλάδος στο μνημονιακό ρολόι είναι διαρκώς μεσάνυχτα…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα