Αποκαλυπτικό βιβλίο για τον Ιωάννη Μεταξά

Ο καταλύτης της μεγαλύτερης ελληνικής στιγμής του 20ού αιώνα είχε ονοματεπώνυμο: Ιωάννης Μεταξάς. Η επιτυχία ήταν η δεύτερη φύση του. Ο πατέρας της νίκης του 1940 δίδαξε με το παράδειγμά του ότι το αδύνατο γίνεται εφικτό για όποιον ξέρει τι θέλει, και αγωνίζεται επίμονα και με πίστη. Ο Μεταξάς δεν τα κατάφερε «μαγικά» ή «ακαριαία».

Οι μόνες επιτυχίες στον ανθρώπινο βίο που μπορούν να χαρακτηριστούν δικαίως «απρόσμενες» και «στιγμιαίες» είναι όσες προκύπτουν στα τυχερά παιχνίδια, στις λοταρίες, σε κάθε είδους κληρώσεις. Oλες οι άλλες επιτυχίες στη ζωή μας είναι γεννήματα του αγώνα. Οι στόχοι πρώτα σχηματίζονται στον νου και στην καρδιά εκείνου που θα αγωνιστεί κι ύστερα καταβάλλεται το αντίτιμο του οράματος σε ιδρώτα, χρόνο και πάσης φύσεως θυσίες.

Στις 4 Αυγούστου του 1936 ξεκίνησε ένας τιτάνιος, πανεθνικός αγώνας που κάρπισε το δέντρο της ελευθερίας και της τιμής της πατρίδας μας. Αυτόν τον αγώνα άρχισε ο Ιωάννης Μεταξάς, ο ευφυής και ακέραιος αξιωματικός, ο εμπνευσμένος πολιτικός ηγέτης που πρόσφερε στην Ελλάδα την ευκαιρία να υψώσει το ανάστημά της εναντίον των πανίσχυρων εχθρών της και να τους νικήσει.

Αύριο η «κυριακάτικη δημοκρατία», στην πλήρη έκδοσή της, θα συνοδεύεται από ένα βιβλίο που φωτίζει όλες τις πλευρές της ζωής και της σταδιοδρομίας του Εθνικού Κυβερνήτη. Το βιβλίο τιτλοφορείται «Ιωάννης Μεταξάς. Πορεία προς τη δόξα 1936-1941».

Ο Μάνος Ν. Χατζηδάκης, συγγραφέας του βιβλίου, παρουσιάζει διεξοδικά και με ντοκουμέντα τον βίο και την προσωπικότητα του Μεταξά και τον τρόπο με τον οποίον επιβλήθηκε το καθεστώς της 4ης Αυγούστου 1936. Επίσης αναλύει την εξωτερική πολιτική του από πότε έλαβε την απόφαση του «ΟΧΙ», την προετοιμασία της Ελλάδας για πόλεμο, πότε ειπώθηκε το δεύτερο «ΟΧΙ», πώς και υπό ποιες συνθήκες πέθανε ο Εθνικός Κυβερνήτης.

Αυτή την εποχή, που η ξενοκρατία ταπεινώνει τη χώρα μας, αναγνώσματα όπως το βιβλίο για τον Ιωάννη Μεταξά είναι άκρως απαραίτητα. Μας δείχνουν πόσο σπουδαία πράγματα μπορούμε να κάνουμε όποτε εμφανίζεται ικανή ηγεσία…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα