Το αδύνατο είναι εφικτό!

Υπάρχουν στιγμές που η Ιστορία φαίνεται ότι στέκεται ακίνητη, ο χρόνος «παγώνει» και τα βλέμματα της ανθρωπότητας στρέφονται σε ένα σημείο όπου κάποιοι, πάντα λίγοι στον αριθμό, καλούνται να απαντήσουν σε προαιώνια διλήμματα: αρετή η κακία, ζωή ή θάνατος, τιμή ή υποχώρηση;

Οι Ελληνες έχουν υποχρεώσει τον κόσμο να προσέξει τις πράξεις και τους λόγους τους, να ακολουθήσει το παράδειγμά τους, να μνημονεύει εκείνες τις στιγμές που αυτό το μικρό και μέγα έθνος διέλυσε τη βιτρίνα του αδυνάτου και φανέρωσε πόσο εφικτά κάνει τα πάντα η πίστη.

Μία από αυτές τις μαγικές στιγμές της ελληνικής διαδρομής στον χρόνο ήταν η εποποιία των μαχών του υψώματος 731. Σ’ αυτό το ύψωμα, τον Μάρτιο του 1941, οι Ελληνες πολεμιστές συνέτριψαν την πολυδιαφημισμένη εαρινή επίθεση του Μουσολίνι και γελοιοποίησαν τους απογόνους των καισάρων και των λεγεωνάριων, που νόμισαν ότι θα έπαιρναν το αίμα τους πίσω για τις ατιμωτικές ήττες τους στον πόλεμο, που εκείνοι προκάλεσαν, εναντίον των Ελλήνων.

Η πλήρης έκδοση της «κυριακάτικης δημοκρατίας» θα συνοδεύεται από ένα βιβλίο 400 σελίδων -το πληρέστερο που έχει γραφτεί μέχρι σήμερα- για την ηρωική αντίσταση που προέβαλαν οι Ελληνες πολεμιστές εναντίον των Ιταλών, παρουσία του Μουσολίνι, ο οποίος στις 9 Μαρτίου 1941 επέβλεπε προσωπικά την έναρξη της εαρινής επίθεσης!

Ο αντιστράτηγος ε.α. Γεώργιος Μ. Τζουβαλάς, συγγραφέας του βιβλίου, προσφέρει στο κοινό πλήρη καταγραφή των μαχών με σχεδιαγράμματα, χάρτες και έγγραφα, όλα τα ονόματα των πεσόντων, αγνοουμένων και τραυματισθέντων, καθώς και μια διεξοδική και εμπεριστατωμένη περιγραφή των πολιτικών και στρατιωτικών εξελίξεων της περιόδου.

Αυτό το έργο είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους αναγνώστες να προσεγγίσουν νοερά μια στιγμή της Ιστορίας του έθνους από την οποία μας χωρίζει μόνο η διάσταση του χρόνου και όχι οι άφθαρτες ποιότητες της πολεμικής αρετής μας.

Οι Ελληνες, όποτε κληθούν, μπορούν να καταστήσουν κάθε σημείο του χάρτη τόσο «κοστοβόρο» για τον αντίπαλο όσο αποδείχθηκε για τους Ιταλούς το ύψωμα 731.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα