Να τα πει ο Ακης και να αποφυλακιστεί

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος, για λόγους που γνωρίζει το πανελλήνιο, εκτίει ποινή φυλακίσεως. Ταυτόχρονα μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία. Η κατάσταση της υγείας του είναι κακή. Υπεβλήθη σε εγχείρηση καρδιάς και αύριο εκδικάζεται το πέμπτο κατά σειρά αίτημα αποφυλακίσεώς του.

Το Νοσοκομείο Ιπποκράτειο στο οποίο νοσηλεύεται γνωστοποίησε γραπτή ανακοίνωσή του στην οποία επισημαίνει: «Αισθάνομαι την επιτακτική ανάγκη να δηλώσω ότι οτιδήποτε συμβεί αυτή την κρίσιμη στιγμή στην υγεία μου θα χαρακτηρίσει άμεσα τη λειτουργία των δημοκρατικών και πολιτειακών θεσμών της Ελλάδας».

Φυσικά, η Δικαιοσύνη δεν μπορεί και δεν πρέπει να επηρεάζεται από γραπτές ανακοινώσεις ατόμων που εκτίουν ποινές φυλακίσεως. Οι λειτουργοί της Θέμιδος θα κάνουν το καθήκον τους, αξιολογώντας και το προχωρημένο της ηλικίας του Ακη Τσοχατζόπουλου και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, αλλά και το ειδικό βάρος των πράξεών του, που τον οδήγησαν στη φυλακή.

Για την περίπτωση του έγκλειστου πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ πρέπει, πάντως, να επισημανθεί ότι η Πολιτεία δεν επιδιώκει να «εκδικείται» κάποιον που έχει παραβεί τον νόμο, ακόμα και αν οι αδικοπραξίες του είναι ισοβαρείς με εκείνες του Ακη Τζοχατζόπουλου. Στόχος των κρατικών θεσμών είναι η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας, η προστασία της ζωής, της τιμής και της περιουσίας των πολιτών, καθώς και η προαγωγή του εθνικού μας πολιτισμού.

Οι δικαστές μπορεί να κρίνουν ότι ο φυλακισμένος πρώην υπουργός με την ιδιαιτέρως κλονισμένη υγεία δεν αποτελεί κίνδυνο για την Πολιτεία και να τον αφήσουν υπό όρους ελεύθερο. Μπορεί να κρίνουν και το αντίθετο.

Ομως και ο ίδιος ο καταδικασθείς πρώην πολιτικός πρέπει να αποδείξει ότι δεν έχει υστερόβουλη ατζέντα. Ο τρόπος να το κάνει αυτό είναι μόνο ένας: να αποκαλύψει όλα όσα γνωρίζει για τα έργα και τις ημέρες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και να προσφέρει στις Αρχές όσες σχετικές αποδείξεις και στοιχεία μπορεί. Η σύζυγός του, άλλωστε, έχει επανειλημμένως υπαινιχθεί ότι υπάρχουν «κρυμμένοι άσοι» αληθείας στο μανίκι του Τσοχατζόπουλου.

Ας τα πει όλα και ας βγει!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα