Ηρωας ανήμερα της εθνικής επετείου!

Ο Βορειοηπειρώτης Κωνσταντίνος Κατσίφας «έπεσε» με το όπλο στο χέρι, υπερασπιζόμενος γη και σημαία ελληνική. Αυτό έγινε την 28η Οκτωβρίου, στον εορτασμό της έναρξης του πολέμου που στεφάνωσε την Ελλάδα με νίκη και δόξα, ακριβώς εκεί: στα βουνά της Βορείου Ηπείρου. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έφτασε στο σημείο να «αυθαιρετήσει» και να προσπαθήσει να βαστάξει Θερμοπύλες για έναν απλό λόγο: Κανείς άλλος δεν θέλησε να το κάνει.

Η λέξη «κανείς» δεν απευθύνεται στους ελεύθερους φυλακισμένους Βορειοηπειρώτες, εκείνους που δίνουν καθημερινά μάχες διατήρησης των δικαιωμάτων τους, της ταυτότητάς τους, των οσίων και ιερών του Γένους μας ως μέλη διεθνώς αναγνωρισμένης εθνικής μειονότητας.

Οι Βορειοηπειρώτες βλέπουν τα σπίτια τους να γκρεμίζονται, τους τάφους να βεβηλώνονται, τις περιουσίες τους να κατάσχονται, την ελληνικότητά τους να διώκεται και να δολοφονούνται αδέλφια μας, όπως ο αλησμόνητος Χειμαρριώτης Αριστοτέλης Γκούμας (στις 13 Αυγούστου 2010), επειδή έκανε το «έγκλημα» να μιλήσει ελληνικά.

Το «κανείς δεν βρίσκεται να απονείμει ελληνικό δίκαιο» δεν αφορά τους Βορειοηπειρώτες, αλλά το κράτος – αυτό το δυσλειτουργικό κράτος που έχει κάνει την ανήκουστη ιεροσυλία να έχει αφήσει από το 1940-1941 άταφους στρατιώτες του στα βουνά, στις πεδιάδες, στις χαράδρες και στα χωράφια της Βορείου Ηπείρου.

Την αδιαφορία και την προδοσία του κράτους πήγε να «διορθώσει» ο Κωνσταντίνος Κατσίφας. Κάποια στιγμή θα γινόταν κι αυτό, επειδή ξεπεράστηκαν οι κόκκινες γραμμές, με την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη συστηματική καταπίεση, την περιφρόνηση και την απροκάλυπτη εχθρότητα από τα όργανα ενός κράτους, το οποίο ποτέ δεν έπαψε να δείχνει τις κακές προθέσεις του εναντίον του Ελληνισμού.

Το «έγκλημα» του Κωνσταντίνου Κατσίφα ήταν ότι τόλμησε να υψώσει την ελληνική σημαία σε νεκροταφείο Ελλήνων πεσόντων στον ελληνοϊταλικό πόλεμο. Οι Αλβανοί δεν επέτρεψαν ούτε καν αυτό το οποίο είναι αυτονόητο σε όλες τις χώρες οι οποίες σέβονται το Διεθνές Δίκαιο και την ιερότητα της απότισης τιμής σε νεκρούς στρατιώτες.

Το ελληνικό κράτος οφείλει να προστατεύσει τα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα