Ο διαγωνισμός της «δημοκρατίας»

Άρχισε η δημοσίευση των συμμετοχών των αναγνωστών μας στον διαγωνισμό «πασχαλινού διηγήματος»* που έχει προκηρύξει η «δημοκρατία». Αν και αυτός ο διαγωνισμός έχει προκηρυχθεί εδώ και λίγες ημέρες, οι αναγνώστες της «δημοκρατίας» ήδη έχουν αποστείλει πολλές και αξιοπρόσεκτες συμμετοχές – κάτι που επιβεβαιώνει ακόμη μία φορά τη διάχυτη αίσθηση ότι στην πατρίδα μας υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα ταλέντου.

Αποστολή μιας εφημερίδας δεν είναι μόνο η ενημέρωση και η συμβολή στη διαμόρφωση εμπεριστατωμένης άποψης για τα πολιτικά, τα οικονομικά και άλλα θέματα που απασχολούν την κοινή γνώμη, αλλά και η συνεισφορά στην ανάπτυξη του πολιτισμού της χώρας. Οι κοινωνίες δεν είναι απλά αθροίσματα προσώπων και οικονομικών μεγεθών, αλλά σύνθετες δομές που έχουν δύο σημεία αναφοράς: την ύλη και το πνεύμα – και στο δεύτερο, ο Τύπος μπορεί να διαδραματίσει σημαντικότατο ρόλο.

Πολλά από τα διηγήματα που έχουν σταλεί ως συμμετοχές στον διαγωνισμό μας είναι αξιόλογα λογοτεχνήματα, τα οποία πιθανόν να μην έβρισκαν τον δρόμο προς το κοινό αν η εφημερίδα μας δεν αποφάσιζε να εμπλέξει δημιουργικά τους αναγνώστες. Λογική συνέπεια της μεγάλης συμμετοχής και του υψηλού επιπέδου των διηγημάτων είναι η συνέχιση και η ανάπτυξη παρόμοιων πρωτοβουλιών στο μέλλον.

*Ως πασχαλινό διήγημα ορίζεται εκείνο του οποίου η πλοκή εκτυλίσσεται την περίοδο των γιορτών της Αναστάσεως – χωρίς να τίθεται περιορισμός στο είδος (από επιστημονική φαντασία και αστυνομικό έως ιστορική μυθοπλασία και αισθηματικό ή ακόμα και τρόμου). Μπορείτε να στέλνετε τα διηγήματά σας στο e-mail [email protected] ή ταχυδρομικά, με την επισήμανση «ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ».

Κάθε διήγημα πρέπει να έχει έκταση 600 έως 800 λέξεις και το περιεχόμενό του να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές που ορίστηκαν παραπάνω. Μαζί με το κείμενο, πρέπει να υπάρχει σε ξεχωριστό αρχείο (word) το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση και το τηλέφωνο του συμμετέχοντος.

Οι συμμετοχές γίνονται δεκτές μέχρι το τέλος Μαρτίου. Οι αξιολογηθείσες ως καλύτερες θα δημοσιεύονται στη «δημοκρατία» και οι νικητές θα κερδίσουν πλούσια δώρα!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα