«Πάρτι» της εξουσίας με λεφτά των Ελλήνων

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά παντού. Στην άσκηση της εξουσίας κάτι που μπορεί να φαντάζει λεπτομέρεια ενδέχεται να εκφράζει τον πυρήνα της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

Μία από τις λεπτομέρειες στις οποίες δεν δίνουν σημασία ορισμένα στελέχη της κυβέρνησης αλλά και οι συνδεόμενοι με αυτήν είναι τα λιγοστά χρήματα των Ελλήνων, τα οποία σκορπούν αφειδώς. Η «δημοκρατία» αναφέρθηκε σήμερα στην περίπτωση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση.

Η εφημερίδα μας σε άρθρο της σχολίασε τις υπουργικές δαπάνες για την ανακαίνιση του γραφείου του κ. Παπαθανάση. Μεταξύ άλλων, στο άρθρο αναφέρονταν τα εξής: «Το πρώτο του αναπτυξιακό έργο προώθησε με μεγάλη ταχύτητα ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Προχώρησε σε πλήρη ανακαίνιση και επέκταση του γραφείου του στο κτίριο της πλατείας Συντάγματος, με νέο, χλιδάτο εξοπλισμό (μέχρι και διπλό στρώμα περιλαμβάνεται στις αγορές) και είδη υγιεινής (μπανιέρα, νιπτήρες κ.λπ.). […] Το ερώτημα που γεννάται είναι τι τις θέλει όλες αυτές τις πολυτέλειες ο κ. Παπαθανάσης και μάλιστα εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού. Η μπανιέρα και το διπλό κρεβάτι γιατί χρειάζονται; Πάντως, για τους επενδυτές λίγο δύσκολο».

Φυσικά, ο κ. Παπαθανάσης δεν πρόκειται να καταβάλει κόστος για τις σπατάλες της ανακαίνισης, διότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται για τους ασκούντες εξουσία στην Ελλάδα. Και ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Μπακογιάννης πέταξε από το παράθυρο περίπου 2.000.000 ευρώ των πολιτών της πρωτεύουσας επειδή σκέφτηκε να πεζοδρομήσει τμήμα της Πανεπιστημίου, να βάλει άνθη και φοίνικες σε ζαρντινιέρες και να κάνει ένα σωρό άλλες αχρείαστες ενέργειες, οι οποίες ταλαιπώρησαν τους κατοίκους της πρωτεύουσας.

Το μεγαλόπνοο σχέδιο αποδείχθηκε φιάσκο, αλλά ο «μοντέρνος» κ. Μπακογιάννης θα στείλει, με παραδοσιακό τρόπο, τον λογαριασμό στους πολίτες. Ούτε που του πέρασε από το μυαλό να βάλει το χέρι στην τσέπη για να καλύψει τμήμα της ζημιάς.

Τα ίδια είδαμε και με τις μάσκες που διανεμήθηκαν στα σχολεία και έμοιαζαν με τεντόπανα. Με νοοτροπία φυλάρχων και ηγητόρων μπανανίας οι εξουσιαστές χρεώνουν την πατρίδα και τους Ελληνες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα