Γιατί υπάρχουν VIP ασθενείς;

Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε επισήμως. Στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο χορηγείται η θεραπεία που έσωσε από τον κορονοϊό τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Αυτό το φάρμακο εγκρίθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Όμως η συγκεκριμένη θεραπεία δεν έχει λάβει ακόμα έγκριση από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο γεννώνται διάφορα ερωτήματα: Για ποιο λόγο αυτό το φάρμακο, που αποδεδειγμένα έχει θετικά αποτελέσματα σε ασθενείς με επιβαρυμένο ιστορικό και ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, χορηγήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ενώ δεν έχει λάβει ακόμα έγκριση από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές; Μήπως η διάδοση ενός φαρμάκου, το οποίο έχει αποτελέσματα ακόμα και σε δύσκολες περιπτώσεις, θα καταστήσει περίπου αχρείαστο τον εμβολιασμό, για τον οποίο γίνεται τόσος πολύς λόγος; Γιατί σχεδόν όλοι όσοι εμπλέκονται στη λήψη αποφάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας επιμένουν τόσο πολύ στο εμβόλιο και ουδέποτε αναφέρονται στη φαρμακευτική αντιμετώπισή του κορονοϊού;

Γιατί κρίνεται σκόπιμο να δίνεται σε σημαίνοντα πρόσωπα και όχι σε όλους τους πολίτες; Υπάρχουν μήπως ασθενείς διαφορετικών ταχυτήτων και οι Αρχές θεωρούν ότι η ζωή του ενός διασήμου είναι σημαντικότερη από εκείνην κάποιου που δεν είναι γνωστός, πλούσιος ή ισχυρός; Ποιος στην κυβέρνηση είναι εκείνος που «ζυγίζει» την αξία της υγείας των πολιτών και ξεχωρίζει τους μεν, που χρήζουν ειδικών θεραπειών, από τους δε, που πρέπει να πάνε με τον… σωρό; Πόσοι άνθρωποι θα μπορούσαν να έχουν σωθεί, αν είχαν πάρει κι εκείνοι το φάρμακο που χορηγήθηκε στον πρόεδρο των ΗΠΑ και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών;

Η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά ορισμένες παράμετροι από τις κυβερνητικές αποφάσεις που λαμβάνονται γι’ αυτή την υπόθεση «γκριζάρουν» αρκετά το τοπίο. Οι ειδικοί αλλά και οι πολιτικοί παράγοντες, που εμφανίζονται κάθε τόσο στα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ για να αναφερθούν στα ζητήματα που αφορούν τον κορονοϊό, οφείλουν εξηγήσεις και για τη φαρμακευτική του αντιμετώπιση και για την ύπαρξη VIP ασθενών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα