Η «κινεζοποίηση» της ανθρωπότητας

Παρακολουθούμε την οικοδόμηση ενός τυραννικού καθεστώτος πλανητικών διαστάσεων. Οι αρχιτέκτονες του οικοδομήματος είναι οι επικεφαλής πολυεθνικών εταιριών, που, μεταξύ άλλων, ελέγχουν και ψηφιακές πλατφόρμες (facebook, twitter, Google κ.ά.).

Οι βιομήχανοι παραγωγής κυρίαρχης ιδεολογίας και εντυπώσεων παρουσιάζουν την προπαγάνδα τους σαν τη μόνη αποδεκτή αλήθεια. Έχουν δυναμώσει τόσο πολύ, ώστε θέτουν εκτός του διαδικτυακού χάρτη ακόμα και τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Σβήνουν λογαριασμούς χρηστών που εκφράζονται υπέρ των παραδοσιακών ιδεών, απλών οπαδών του Τραμπ και πατριωτικών συλλόγων και οργανώσεων, χωρίς να δώσουν λόγο. «Νομιμοποιητική» δικαιολογία τους είναι η τάχα αντίθεσή τους στη «ρητορική μίσους». Φυσικά, «ρητορική μίσους» γι’ αυτές τις σκοτεινές προσωπικότητες είναι οποιαδήποτε άποψη δεν συμφωνεί με τα συμφέροντά τους. Μεγάλη κατάντια… Μια χούφτα εταιρίες καθορίζουν τη ροή πληροφορίας στον πλανήτη!

Αυτοί οι τύραννοι και υποκριτές χρεώνουν στην άποψη του Τραμπ και στην είσοδο διαδηλωτών στο Καπιτώλιο απόπειρα… πραξικοπήματος, όταν τα ίδια ψηφιακά μέσα επιτρέπουν τη διάδοση τζιχαντιστικών κηρυγμάτων, του ισλαμικού φονταμενταλισμού, της εγκληματικής παντουρκικής ιδεολογίας των Γκρίζων Λύκων, των μαρξιστικών ιδεών, του σταλινισμού, την αναπαραγωγή πολιτικών… φαντασιώσεων για ανασύσταση της ΕΣΣΔ καθώς και ύμνους για τους ενόπλους του κινήματος «Black Lives Matter», που επί μήνες πλιατσικολογούσαν και έκαιγαν αμερικανικές πόλεις. Κατήργησαν μια ολόκληρη πλατφόρμα, το Parler, επειδή δεν ασκούσε λογοκρισία στους χρήστες της!

Η Δύση με πολύ γρήγορους ρυθμούς αρχίζει και μοιάζει στα ολοκληρωτικά καθεστώτα που πολεμούσε. Ο Χίτλερ, ο Στάλιν, ο Πολ Ποτ και ο Μάο Τσε Τουνγκ σίγουρα θα νιώθουν μια μεταθανάτια ικανοποίηση βλέποντας λιμπεραλιστές και ταυτόχρονα αριστεριστές δισεκατομμυριούχους να συνεχίζουν το έργο τους. Η κινεζοποίηση του κόσμου μας είναι ραγδαία. Με πρόσχημα την πανδημία, μας κλειδαμπαρώνουν στα σπίτια μας, χάνουμε την επαφή μας με τον κόσμο και κάποια στιγμή θα φτάσουμε να θεωρούμε καλό και αληθινό ό,τι επιτρέπουν αυτοί να δημοσιευτεί στο διαδίκτυο, να μεταδοθεί σε ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, να τυπωθεί σε εφημερίδα και σε περιοδικό. Η λύση σε όλα αυτά βρίσκεται στα λόγια του Χριστού (Ιω. η΄ 32): «Γνώσεσθε την αλήθειαν, και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα