Μια εξουσία χωρίς ευθιξία

Η «δημοκρατία» αποκάλυψε το κορονοπάρτι του ΕΟΔΥ της Τσικνοπέμπτης, όπου «στελέχη των ΚΟΜΥ τα έσπασαν» και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας υποχρεώθηκε να το παραδεχτεί με μια ανακοίνωση, όπου αναφέρονταν διάφορα εκτός από το θέμα των δικών του ευθυνών.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αρχικά έριχνε την «μπάλα» στην… εξέδρα, αναφέροντας ότι οι υπάλληλοι που γλεντούσαν είχαν σχολάσει και είχαν φύγει από τους χώρους εργασίας τους. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση ο ΕΟΔΥ ανάφερε ότι «κατά το χρονικό διάστημα πραγματοποίησης του περιστατικού συνωστισμού, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ που εργάζονται σε χώρους του κτιρίου της HELEXPO είχαν ολοκληρώσει το συμβατικό τους ωράριο και αποχωρήσει από τους χώρους εργασίας τους».

Ο οργανισμός, που είναι επιφορτισμένος με την… προστασία μας από τον κορονοϊό, στη συνέχεια της ανακοίνωσής του διαπιστώνει ευθύνες μόνο στους υπαλλήλους, επισημαίνοντας ότι «εμφανίζονται και τέσσερα πρόσωπα που ανήκουν στο δυναμικό των συμβασιούχων του ΕΟΔΥ, και συγκεκριμένα τρεις οδηγοί και μία επαγγελματίας υγείας που εργάζονται στις ΚΟΜΥ. Τα πρόσωπα αυτά έχουν ήδη παυθεί από κάθε συμβατική αρμοδιότητα και επιχειρησιακή τους υποχρέωση έναντι του ΕΟΔΥ, ενώ εκκρεμούν σχετικώς περαιτέρω νομικές ενέργειες εκ μέρους του οργανισμού».

Οι τρεις οδηγοί και η επαγγελματίας υγείας που εργάζονται στις ΚΟΜΥ μπορεί να παύθηκαν, αλλά ο κ. Αρκουμανέας δεν θα αναλάβει τις ευθύνες του για το πρωτοφανές ατόπημα; Τη λέξη «ευθιξία» τη θυμάται εκείνος και η κυβέρνηση ή έχει σβηστεί από το λεξιλόγιό τους; Μπορεί να φανταστεί κάποιος τι θα είχε συμβεί στις ΗΠΑ αν γινόταν κάτι ανάλογο στους χώρους ευθύνης του δρος Φάουτσι, του επικεφαλής λοιμωξιολόγου της χώρας;

Επιπλέον, σχετικά με το κορονοπάρτι αξίζει να σημειωθεί η άθλια στάση ορισμένων συστημικών ΜΜΕ. Από τη μία, πρόβαλαν με πρόδηλα υποτονικό τρόπο το γεγονός και, από την άλλη, δεν πίστωσαν στη «δημοκρατία» τη σχετική αποκάλυψη. Η στάση τους δεν μας πτοεί. Η εφημερίδα μας επιθυμεί καλές σχέσεις με την αλήθεια και το κοινό, όχι με το παρακμιακό σύστημα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα