Νεοταξική επίθεση στην αρχαία Ελλάδα

Το αμερικανικό πανεπιστήμιο Πρίνστον καταργεί την υποχρεωτική εκμάθηση αρχαίων ελληνικών και λατινικών στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών του. Ο λόγος που αποφασίστηκε αυτό είναι η καταπολέμηση του «συστημικού ρατσισμού», όπως ρητώς αναφέρεται σε ανακοίνωση του πανεπιστημίου.

Το σκεπτικό πίσω από αυτή την κίνηση είναι εξίσου παρανοϊκό με πιθανή απόπειρα τεκμηρίωσης της ανάγκης να μην είναι υποχρεωτικά τα μαθήματα της Βιολογίας και της Ανατομίας στις ιατρικές σπουδές. Ο Κικέρων συνδέεται με τον ρατσισμό και την Ακρα Δεξιά, τα αρχαία ελληνικά το ίδιο, στην «τεκμηρίωση» της κατάργησης της υποχρεωτικής διδασκαλίας αρχαίων ελληνικών και λατινικών περιλαμβάνονται αναφορές στις κουβανικές φυτείες ζαχαροκάλαμου κι ένα σωρό άλλες ασυναρτησίες, ανάξιες να τυπωθούν και να συζητηθούν. Κι όμως, αυτές οι νεοταξικές, δηλητηριώδεις ανοησίες έχουν καθιερωθεί ως η μοναδική αποδεκτή ιδεολογία. Η παραφροσύνη και ο μισανθρωπισμός έχουν καταλάβει τον χώρο του πολιτισμού, του ορθολογισμού, της καλλιέργειας και του ανθρωπισμού, και εκείνοι που μπορούν και οφείλουν να αντιδράσουν αδρανούν!

Το ελληνικό κράτος, καθώς και οι φορείς που συντηρούνται από αυτό μέσω της φορολόγησης των Ελλήνων πολιτών απέχουν από την όλη συζήτηση. Οι οργανισμοί, τα υπουργεία Πολιτισμού και Παιδείας και Θρησκευμάτων, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, η Ακαδημία Αθηνών και όλοι οι φορείς που θα έπρεπε να πρωτοστατούν στην εκστρατεία υπεράσπισης της γλώσσας μας δεν έχουν αντιδράσει, λες και δεν αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο που ελλοχεύει πίσω από τέτοιου είδους ακραίες κινήσεις παγκοσμίως γνωστών πανεπιστημίων. Όσα ο Ελληνας χρυσοπληρώνει από το υστέρημά του δείχνουν ότι υπάρχουν μόνο στην εκταμίευση της μισθοδοσίας και στις ανούσιες, δημοσιοσχετίστικες εκδηλώσεις. Κι όμως, η υπεράσπιση του παρελθόντος δεν είναι… πολυτέλεια, όπως θέλουν να νομίζουν ορισμένοι, αλλά μία από τις μάχες που πρέπει να δώσουμε στον αγώνα επιβίωσής μας, ο οποίος γίνεται ολοένα πιο αντίξοος.

Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη της Εθνεγερσίας, η οποία οδήγησε στην ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Η πολιτική και η διπλωματία όποιων θεσμών είχαν δημιουργήσει οι αγωνιστές του ’21 βασίστηκαν σε δύο παραδοχές: Πρώτον, είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων και, δεύτερον, η κληρονομιά της αρχαίας Ελλάδας είναι κάτι σημαντικό όχι μόνο για τους γηγενείς Έλληνες, αλλά για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Δηλαδή, η ίδια μας η ύπαρξη στηρίχτηκε πάνω στους αρχαίους Έλληνες. Αν αφαιρεθεί από την ελληνική αρχαιότητα το θετικό πρόσημό της και γίνει συνώνυμη του ρατσισμού, τότε μπορεί να θεωρηθεί… αρνητικό φαινόμενο και η ύπαρξη του σύγχρονου κράτους – με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.

Η θετική άποψη για την ελληνική αρχαιότητα οδήγησε στο ρεύμα του φιλελληνισμού, και αυτός βοήθησε την απελευθέρωση των Ελλήνων. Όλοι γνωρίζουμε πού μπορεί να οδηγήσει ο ανθελληνισμός…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα