Οι πλασιέ των Πρεσπών

Ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος έχει αναλάβει την επιθετική προώθηση της κατάπτυστης και προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών.

Όπως αναφέρει σήμερα η «δημοκρατία» μας, στις 4 Ιουλίου στους Γαργαλιάνους (τόπος καταγωγής του ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα Σαράντου Αγαπηνού, γνωστού με το ψευδώνυμο καπετάν Τέλλος Αγρας) ο κ. Συρίγος, αντιδρώντας στην ομιλία του δημάρχου της πόλης, ο οποίος αποκάλεσε Σκοπιανούς τους Σλάβους σφετεριστές του ονόματος της Μακεδονίας, είπε το αξιοθρήνητο: «Είστε Βορειοπεριοχίτες. Δεν είστε Μακεδόνες. Οι άλλοι είναι Μακεδόνες» και επικαλέστηκε ακόμα και την Αγία Γραφή για να πείσει το ακροατήριο ότι ΔΕΝ πρέπει να γίνει επαναδιαπραγμάτευση για την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών.

Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά ζητήματα όχι μόνο βρίσκει τη σημαντικότερη έκφραση και εκπροσώπησή της στους παράγοντες που στελεχώνουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά, με βάση τα λεγόμενα κάποιων «υπερπατριωτών», όπως νομιζόταν μέχρι πρότινος ο κ. Συρίγος, εξελίσσεται σε… εθνικό μονόδρομο!

Ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, έχοντας προφανώς συνεννοηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το περιεχόμενο της ομιλίας του στην εκδήλωση για τον Τέλλο Αγρα, έφτασε σε τέτοιο σημείο παραδοχής της αναξιότητας της κυβέρνησης να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του έθνους, ώστε είπε στο εμβρόντητο ακροατήριό του τα ακόλουθα απίθανα: «Εάν τραβηχτούμε από τη συνθήκη (σ.σ.: τη Συμφωνία των Πρεσπών), την καταγγείλουμε, προσπαθήσουμε να την ακυρώσουμε ή οτιδήποτε, κινδυνεύουμε να βρεθούμε με μία ανθοδέσμη την επόμενη ημέρα, που θα φτάσει στο υπουργείο Εξωτερικών και θα λέει “Σας ευχαριστούμε που μας απαλλάξατε από τον όρο ‘Βόρεια’”. Από κάτω υπογραφή Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Και η απορία των πατριωτών που πίστεψαν ότι θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας των Πρεσπών και ψήφισαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Άγγελο Συρίγο παραμένει: Γιατί να πληρώνουμε ολόκληρη κυβέρνηση για να μας λέει ότι οφείλουμε να συμβιβαζόμαστε με την ήττα από ένα ημιδιαλυμένο κρατίδιο; Αυτό θα μπορούσαν να μας το πουν οι ίδιοι οι Σκοπιανοί ή ο Γερμανός και ο Αμερικανός πρεσβευτής, χωρίς να μας χρεώσουν βουλευτικές και πρωθυπουργικές «αποζημιώσεις».

Λείπει η ντροπή, αλλά και το φιλότιμο από την κυβέρνηση των «αρίστων».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα