Οι χλιδάτες διακοπές του πρωθυπουργού

Η Ελλάδα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και ο Κυριάκος Μητσοτάκης διακοπάρει χωρίς τύψεις στο υπερπολυτελές «Costa Navarino». Η αμεριμνησία και η ροπή του πρωθυπουργού στην καλοπέραση, την ίδια στιγμή που οι Ελληνες υποφέρουν από τις συνέπειες των κυβερνητικών επιλογών, θυμίζουν τα έργα και τις ημέρες του δυσπερίγραπτου Γιώργου Παπανδρέου.

Ενώ οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας και… μουσικής αφανίζουν το κρίσιμο -για την ελληνική οικονομία- ατού του τουρισμού της Μυκόνου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απολαμβάνει την άνετη ζωή που του εξασφαλίζει το υστέρημα των Ελλήνων, οι οποίοι υπερφορολογούνται για να καθυβρίζονται από τον πρωθυπουργό της χώρας ως «τζαμπατζήδες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 23 Ιουνίου στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου είχε δεσμευτεί ότι δεν προβλέπονται διακοπές για τους υπουργούς και τον ίδιο διότι θα ασχολούνταν όλοι μαζί με τις… μεταρρυθμίσεις. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει: «Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να είναι αισιόδοξοι. Οι τελευταίοι μπορεί να σκέφτονται ήδη τις διακοπές τους, εμείς πάλι όχι, γιατί οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης δεν προβλέπεται να κάνουν διακοπές ούτε φέτος».

Τελικά, διακοπές πηγαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επιλέγει τον έναν χλιδάτο προορισμό μετά τον άλλον, ενώ η αξιοπιστία του ιδίου και της κυβέρνησής του βρίσκεται σε μια μεγάλη άδεια μετ’ αποδοχών.

Πάντως, σε μια ερμηνεία των φαινομενικά ανεξήγητων και αντιφατικών αποφάσεων της κυβέρνησης, η εφημερίδα μας, με άρθρο που δημοσιεύτηκε σ’ αυτή τη στήλη στις 11 Ιουλίου, επισήμαινε ότι δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί η πιθανότητα σκόπιμου σορταρίσματος των κλάδων του τουρισμού και της εστίασης: «Το χειρότερο σενάριο είναι να μην πρόκειται για ασχετοσύνη, αλλά να υπάρχει σκέψη και σχέδιο πίσω από την ανεκδιήγητη, άδικη και προκατειλημμένη -σε βάρος των επαγγελματιών της εστίασης και του τουρισμού- κυβερνητική πολιτική. Θα είναι ολέθριο να επιδιώκεται να μεταβιβαστεί όλο το ελληνικό επιχειρηματικό δυναμικό σε ξένα χέρια και οι επιχειρηματίες της πατρίδας μας να μετατραπούν εν μια νυκτί σε υπαλλήλους των οικονομικών πτωματοβόρων ορνέων, που αγοράζουν εταιρίες και επιχειρηματικές μονάδες αντί πινακίου φακής».
Και τα χειρότερα έπονται…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα