Σοβαρευτείτε, κύριε πρέσβη

Δεν είναι μόνο οι δικοί μας «πορφυρογέννητοι» πολιτικοί εκτός τόπου και χρόνου. Και στους ξένους επισήμους παρατηρείται αυτό το φαινόμενο. Ενας από τους πολλούς είναι ο Γερμανός πρεσβευτής στην Ελλάδα Ερνστ Ράιχελ.

Μια προσεκτική ανάγνωση της συνέντευξης που παραχώρησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αρκεί για να δείξει πόσο άσχετος με την ελληνική πραγματικότητα είναι ο άνθρωπος που εκπροσωπεί επισήμως τα γερμανικά συμφέροντα στην Ελλάδα.

Ενώ η ίδια η κυρία Μέρκελ έχει εξομολογηθεί ότι η δυσκολότερη στιγμή της σταδιοδρομίας της ήταν όταν ζήτησε «τόσα πολλά» από τους Ελληνες, ο κ. Ράιχελ δείχνει να απορεί για ποιο λόγο είναι τόσο ριζωμένα στις συνειδήσεις του λαού μας τα «αρνητικά στερεότυπα» για τους Γερμανούς.

Μάλιστα, ο Γερμανός πρεσβευτής δηλώνει και… ενοχλημένος από αυτό: «Αυτό που μ’ ενοχλεί είναι ότι υπάρχει ένα είδος αρνητικής τοποθέτησης στην ελληνική κοινωνία για τη Γερμανία, ότι υπάρχουν στερεότυπα, και θεωρώ δουλειά μου να εργαστώ για την εξάλειψη αυτών. Αυτή δεν είναι μια δουλειά που αφορά μόνο τη γερμανική πλευρά, αλλά αφορά και την ελληνική, τους καθοδηγητές της κοινής γνώμης (opinion leaders)».

Επιπλέον ο κ. Ράιχελ εκφράζει… απορία γιατί δεν είναι δημοφιλής η Γερμανίδα καγκελάριος στην Ελλάδα: «Η καγκελάριος Μέρκελ ανακηρύχθηκε πρόσωπο της χρονιάς από το “Time” και είναι πολύ δημοφιλής σε όλο τον κόσμο, στην Ελλάδα συμβαίνει το αντίθετο». Ας ενημερώσει κάποιος αυτόν τον κύριο ότι η καγκελάριος Μέρκελ δεν… πρόλαβε να κάνει σ΄ όλο τον κόσμο ό,τι έκανε σε βάρος της Ελλάδας.

Τέλος, είναι αξιοσημείωτη η προσπάθεια του Γερμανού πρεσβευτή να βγάλει λάδι την Τουρκία για την άθλια στάση της με την εργαλειοποίηση των λαθρομεταναστών για τη διεξαγωγή υβριδικού πολέμου σε βάρος της Ελλάδας. Είπε για το θέμα: «Είναι υπεραπλούστευση να πούμε ότι κάθε μελλοντική ροή μεταναστών που έρχεται μέσω της Τουρκίας αποτελεί προσπάθεια εργαλειοποίησης από την Τουρκία. […] Η συμβουλή μου θα ήταν να αντισταθούμε στην τάση να κατηγορούμε για τα πάντα την Τουρκία».

Ο κ. Ράιχελ οφείλει να σοβαρευτεί και να μην προκαλεί τους Έλληνες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα