Αμυντική ισχύς και παραγωγή

Οριστικοποιείται η αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας σχετικά με την αγορά από τη χώρα μας γαλλικών φρεγατών και κορβετών, που θα χρησιμοποιηθούν από το Πολεμικό Ναυτικό. Η κίνηση είναι σωστή και η συγκυρία για τον εμπλουτισμό του οπλοστασίου μας κατάλληλη.

Η Τουρκία εξοπλίζεται σαν αστακός. Αγοράζει ό,τι κινείται από οπλικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας και όλες αυτές οι αγορές, φυσικά, δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για… ειρηνικούς σκοπούς ούτε καν για αμυντικούς. Η Τουρκία συνηθίζει να επιτίθεται, όχι να αμύνεται. Δεν έχει αφήσει χώρα στην ευρύτερη περιοχή στην οποία να μην ασκήσει σε βάρος της επιθετική – επεκτατική πολιτική. Από την Αρμενία, την οποία χτύπησε μέσω Αζερμπαϊτζάν μέχρι τη Λιβύη και τη Συρία, κι από το Κουρδιστάν μέχρι το Αιγαίο η Τουρκία εκδηλώνει τη σαφέστατη πρόθεσή της να νεκραναστήσει την οθωμανική αυτοκρατορία. Το διεθνές δίκαιο είναι μια φράση κενή περιεχομένου για αυτή τη χώρα που στήθηκε πάνω σε εκατομμύρια πτώματα ανθρώπων που γενοκτονήθηκαν από τους Τούρκους.

Η αλήθεια πρέπει να λέγεται χωρίς περιστροφές και ωραιοποιήσεις. Η Τουρκία εξοπλίζεται κυρίως για να χτυπήσει -σε καιρό που θα θεωρήσει κατάλληλο- την Ελλάδα και εμείς πρέπει να την ανταγωνιστούμε κυρίως στον αμυντικό τομέα. Ωστόσο, ουσιαστικός ανταγωνισμός στους εξοπλισμούς δεν είναι τόσο οι αγορές όσο η ανάπτυξη εγχωρίων αμυντικών συστημάτων. Σε αυτό τον τομέα είμαστε τόσο πίσω ώστε δεν έχουμε αναπτύξει ακόμα ούτε εθνικό… τυφέκιο με το οποίο σχεδιαζόταν να παρελάσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας την 25η Μαρτίου, στα 200χρονα από το ξέσπασμα της Επανάστασης του 1821.

Η επένδυση στην ανάπτυξη εγχωρίων αμυντικών συστημάτων, λογισμικού, αναλωσίμων, οποιουδήποτε υλικού χρειάζονται οι Ενοπλες Δυνάμεις μας, δεν αφορά μόνο τη θωράκισή μας έναντι της τουρκικής απειλής αλλά είναι και βασικό εργαλείο ανάπτυξης μιας υγιούς και ισχυρής εθνικής οικονομίας. Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν όλα τα κόμματα και τα πρόσωπα που έχουν έλθει στα πράγματα και… παρέλθει από την πολιτική σκηνή τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά ουδέν έχουν πράξει.

Καιρός από τα λόγια να περάσουμε στις πράξεις. Έστω και στο «και πέντε».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα