Η παραδοχή της αποτυχίας

Η παραίτηση-αποπομπή του Παναγιώτη Αρκουμανέα από τον ΕΟΔΥ είναι μια από τις τελευταίες πινελιές στον πίνακα της οικτρής αποτυχίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού. Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας είναι ένας από τους βασικούς υπαιτίους της κατάστασης που έχει προκύψει στη χώρα μας με την πανδημία. Η Ελλάδα ήδη μετρά περίπου 15.000 νεκρούς λόγω της αδυναμίας του κ. Αρκουμανέα να κάνει το πρέπον για την αντιμετώπιση του Covid-19 και θα υποχρεωθεί να προχωρήσει στο μέλλον έχοντας εγγράψει στο παθητικό της ανυπολόγιστες κοινωνικές και οικονομικές απώλειες.

Ο τέως πρόεδρος του ΕΟΔΥ, με την ασχετοσύνη, τα λάθη και τις παραλείψεις του, έφερε την πατρίδα μας στο σημείο να μην μπορεί να έχει μια σωστή υγειονομική επιτήρηση – κάτι που αποτελεί βασική προϋπόθεση για μια σύντομη έξοδο από τη δίνη αυτής της κρίσης. Καθώς φαίνεται, ο κ. Αρκουμανέας το μόνο που μπόρεσε να κάνει για να ισχυροποιήσει τη θέση του ήταν να υποβάλει αγωγή εναντίον της «δημοκρατίας», ζητώντας το εξωφρενικό ποσό του 1.000.000 ευρώ, επειδή η εφημερίδα μας έκανε το «έγκλημα» να δημοσιεύσει ρεπορτάζ για το πρωτοφανές μπάχαλο που είχε παρατηρηθεί στην καταγραφή του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού στην Κοζάνη – κάτι για το οποίο είχαν γίνει αναφορές και στις τοπικές εφημερίδες, αλλά και από τις δημοτικές Αρχές της περιοχής.

Οι μηνύσεις και οι αγωγές δεν… φτουράνε στην πολιτική. Μόνο τα αποτελέσματα έχουν σημασία – και τα αποτελέσματα των προσώπων στα οποία πόνταρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ανάσχεση της επέλασης του κορονοϊού απέτυχαν παταγωδώς. Γι’ αυτό και τους άλλαξε όλους.

Δεν έχει περάσει απαρατήρητο από το κοινό ότι αποπέμφθηκαν, μετακινήθηκαν, υποχρεώθηκαν σε παραίτηση όλα τα πρόσωπα που διαδραμάτισαν κεντρικούς ρόλους στην υπόθεση της πανδημίας. Κικίλιας, Κοντοζαμάνης, Τσιόδρας, Χαρδαλιάς, Αρκουμανέας και Κουρούσης (αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ) αποτελούν πλέον παρελθόν από τις θέσεις που κατείχαν στην ομάδα αντιμετώπισης του κορονοϊού για να μην αποτελέσει… παρελθόν ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάλαβε ότι οι προαναφερθέντες τα «θαλάσσωσαν» και αποφάσισε να τους αλλάξει με διετή καθυστέρηση και αφού όλα πήγαν στραβά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα