Φιλοτουρκική προπαγάνδα

«Η Τουρκία είναι ένα κοσμικό κράτος. Εδώ έχει επίσημη θρησκεία, δεν είναι κοσμικό κράτος.Έχω φοιτήσει στην Τουρκία και ξέρω…» Αυτά δεν τα είπε ο Ερντογάν, ούτε ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αλλά ο μουσουλμάνος βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ σε συνεδρίαση στη Βουλή!

Το πολιτικό μήνυμα της ομιλίας του Χ. Ζεϊμπέκ είναι ακριβώς αυτό που άπαντες έλαβαν: ότι η Ελλάδα είναι μια θεοκρατούμενη χώρα, ενώ η Τουρκία… προοδευτική! Η αντιστροφή της πραγματικότητας και η απροκάλυπτη τουρκική προπαγάνδα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν ότι υπάρχει εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα με τη λειτουργία των κομμάτων και τη στάση τους σε ό,τι αφορά τη Θράκη.

Πρώτα απ’ όλα, είναι αχαρακτήριστη η ανοχή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις αθλιότητες που είπε ο κ. Ζεϊμπέκ. Ηδη θα έπρεπε να έχει λογοδοτήσει στα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και να έχει διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Όμως, το κόμμα του κ. Τσίπρα φάνηκε να μην ενοχλείται από όσα είπε ο βουλευτής του, τα οποία σίγουρα θα εκμεταλλευτεί η Τουρκία.

Φυσικά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το πρώτο και, όπως δείχνει η πορεία των πολιτικών πραγμάτων στην Ελλάδα, δεν θα είναι και το τελευταίο κόμμα που κάνει τα στραβά μάτια στον φιλοτουρκισμό βουλευτών οι οποίοι εκλέγονται στη Θράκη. Η εύκολη ερμηνεία που συνήθως δίνεται σε αυτή την κάκιστη «παράδοση» είναι πως τα κόμματα ανταλλάσσουν το εθνικό συμφέρον με ψήφους. Κι όμως, αυτό είναι λάθος.

Στη Θράκη, η συντριπτική πλειονότητα των μουσουλμάνων δεν θέλει να έχει σχέση με την Τουρκία και αισθάνεται καταπίεση και απειλή από τους πράκτορες της γείτονος οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή, έχοντας ως ορμητήριό τους το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή.

Τα κόμματα θα μπορούσαν να ασκήσουν μια εθνικά υπερήφανη πολιτική στη Θράκη, επιλέγοντας ως υποψήφιους βουλευτές Ελληνες μουσουλμάνους, που βάζουν την πατρίδα μας πάνω απ’ όλα και επιθυμούν να μηδενιστεί η τουρκική επιρροή σ’ αυτή τη γωνιά της Ελλάδας. Τα κατάλληλα πρόσωπα υπάρχουν. Τα κόμματα επιμένουν να τα αγνοούν…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα