Κουρελιάζουν το Σύνταγμα!

Εξεταστική για λίστα Πέτσα χωρίς Πέτσα! Δεν πρόκειται για λογοπαίγνιο αλλά, δυστυχώς, για πραγματικό, άθλιο παιχνίδι της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τους θεσμούς, την κοινοβουλευτική λειτουργία και το Σύνταγμα των Ελλήνων. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο και όλα δείχνουν ότι δεν θα είναι η τελευταία.

Αυτήν την περίοδο η κυβέρνηση επιδιώκει να εξεταστεί η νομιμότητα της μεθόδου με την οποία μοιράστηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε διάφορα ενημερωτικά μέσα χωρίς να καταθέσει ο Στέλιος Πέτσας! Στη σχετική εξεταστική επιτροπή η κυβέρνηση έχει φροντίσει να τοποθετήσει στο προεδρείο δικούς της βουλευτές, οι οποίοι απλώς υλοποιούν τις επιθυμίες του πρωθυπουργού. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο αποκλείονται από μάρτυρες εκείνοι που θα είχε νόημα να καταθέσουν – με πρώτο και σημαντικότερο τον νυν αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Έχει ενδιαφέρον ότι η Νέα Δημοκρατία είχε προτείνει την αλλαγή στο Σύνταγμα με την οποία δύναται να σχηματιστεί εξεταστική επιτροπή με πρόταση κόμματος της αντιπολίτευσης. Ομως, με την τωρινή συμπεριφορά του συστήματος Μητσοτάκη η εξεταστική καθίσταται άνευ νοήματος, κενή περιεχομένου.

Είναι γεγονός ότι αυτό το πρόβλημα, η αφαίρεση του νοήματος από θεσμούς και κοινοβουλευτικές διαδικασίες και η χρήση τους μόνο ως προσχήματα και εργαλεία αναπαραγωγής της εξουσίας, είναι πάγιο χαρακτηριστικό των κυβερνήσεων οι οποίες στηρίζουν την ύπαρξή τους στην οικογενειοκρατία, στην αδιαφάνεια, στην αναξιοκρατία και στο ρουσφέτι.

Το σύστημα Μητσοτάκη δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει διαφορετικά. Ετσι έχει δημιουργηθεί, έτσι έχει δικτυωθεί στο κράτος και στους κομματικούς μηχανισμούς και έτσι μόνο διατηρείται στην εξουσία. Ασκώντας κανονική πολιτική, με σεβασμό στους θεσμούς και στη δεοντολογία, απλώς θα αυτοακυρωνόταν.

Αφού, λοιπόν, το σύστημα δεν πρόκειται να αυτοακυρωθεί, είναι υποχρέωση των Ελλήνων να προσπαθήσουν να ακυρώσουν τις απόπειρες συγκάλυψης της πραγματικότητας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διένειμε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε ΜΜΕ και οφείλει να εξηγήσει το σκεπτικό με το οποίο τα μοίρασε. Οι κουτοπονηριές δεν… φτουράνε πλέον στις ημέρες μας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα