Μια μαύρη σελίδα για την Ιστορία μας

Η εξαγγελία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των Ελλήνων άνω των 60 ετών σηματοδοτεί ένα γύρισμα σελίδας της ελληνικής Ιστορίας. Το κεφάλαιο της ιστορικής διαδρομής, στο οποίο εισήλθαμε από εχθές, είναι μαύρο και ζέχνει ανελευθερία και κρατική αυθαιρεσία.

Ο δυτικός πολιτισμός, με τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και την ετυμηγορία του δικαστηρίου εγκλημάτων πολέμου της Νυρεμβέργης, φαινόταν ότι έχει ξεπεράσει και τους εφιάλτες των υποχρεωτικών ιατρικών πράξεων σε ανθρώπους. Όμως η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να υποχρεώσει τμήμα του πληθυσμού να εμβολιαστεί και να επιβάλει πρόστιμο 100 ευρώ ανά μήνα σε όσους δεν το επιθυμούν αποδεικνύει ότι όλα τα κακά και ανελεύθερα σενάρια είναι ανοιχτά και βρίσκονται μπροστά μας.

Ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος τον Νοέμβριο του 2020 δήλωσε έκπληκτος ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι… εξαρτημένοι από τον μισθό τους, ίσως να αγνοεί ότι οι περισσότεροι εκ των άνω των 60 ετών συμπολίτες μας θα δυσκολευτούν πολύ να επιβιώσουν, αν τους υποχρεώσει να πληρώνουν 100 ευρώ κάθε μήνα πρόστιμο για την επιλογή τους να μην εμβολιαστούν.

Επιπλέον, η στόχευση του πρωθυπουργού σε αυτή την ηλικιακή ομάδα δείχνει ότι ήταν περιττή έως και επιβλαβής η αυστηρότητα των μέτρων που επιβλήθηκαν στους μαθητές, στους φοιτητές και γενικά στους νέους. Πρέπει ακόμα να σημειωθεί ότι το σύστημα Μητσοτάκη επιμελώς αγνοεί ή αποσιωπά ένα από τα μείζονα ζητήματα που σχετίζονται με την εξάπλωση του κορονοϊού στην πατρίδα μας: Η πληθυσμιακή ομάδα των ανεξέλεγκτα εισερχόμενων αλλοδαπών παραμένει ανεμβολίαστη, αλλά ουδεμία εξαγγελία μέτρου γίνεται από την πλευρά της κυβέρνησης. Αντιθέτως, ο εθισμός των κυβερνητικών παραγόντων στη δημιουργία μιας «μαγικής εικόνας» της πραγματικότητας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο όριο και έχουμε δηλώσεις όπως αυτή του υφυπουργού Ασύλου Μηταράκη, ο οποίος είπε ότι δεν υπάρχει απώλεια ανθρώπινης ζωής στις δομές μεταναστών, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν κρούσματα, στο ίδιο περίπου ποσοστό με τον γενικό πληθυσμό!

Στο σύστημα Μητσοτάκη άρχει το αντικοινωνικό αίσθημα και κυβερνά η ψευδολογία…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα