Ο Άδωνις Γεωργιάδης ως κομματικό νανογιλέκο

Ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει το ένα ρεκόρ ευτέλειας μετά το άλλο, δίνοντας τον τόνο μιας εξουσίας, η οποία είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του.

Οι αξιοθρήνητες επιδόσεις του στη διατύπωση επιχειρηματολογίας θυμίζουν την εποχή που πουλούσε νανογιλέκα αλαλάζοντας από τηλεοράσεως για τις θαυματουργές τους ιδιότητες.

Σε μια από τις πολλές εμφανίσεις του στην τηλεόραση είπε ότι αδυνατεί να προβλέψει πότε θα τελειώσει η πανδημία. Εκεί ακριβώς η δημοσιογράφος Μαρία Αναστασοπούλου αναφέρθηκε στο «τελευταίο μίλι», τη γνωστή σε όλους φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είχε δηλώσει ότι «ξεμπερδεύουμε» με τον κορονοϊό – κάτι που φυσικά διαψεύστηκε.

Ο κ. Γεωργιάδης, με τον αγοραίο και απωθητικό τρόπο που τον έχουμε συνηθίσει, απάντησε τα ακόλουθα: «Οταν πουλάς τουρισμό και είσαι πρωθυπουργός μιας χώρας, πρέπει να πουλάς προς τα έξω ότι είσαι ασφαλής χώρα. Η δήλωση αυτή είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να έρθουν στη χώρα και χιλιάδες άνθρωποι έκαναν τζίρο και πήγαμε καλά. Αρα αφήστε τις ειρωνείες με τον πρωθυπουργό. Μια χαρά το είπε».

Με λίγα λόγια, ο πρώην πωλητής νανογιλέκων φιλοτέχνησε ένα πρωθυπουργικό πορτρέτο στα δικά του μέτρα: δηλαδή, σπεσιαλίστα της εξαπάτησης, αερολόγο που προσπαθεί να προσελκύσει τα τουριστικά… δολάρια και ευρώ λέγοντας ψέματα: Το «πουλάς τουρισμό» του Αδωνη Γεωργιάδη, με τη φτήνια και την προστυχιά που το διατύπωσε, είναι μια φράση ανάξια της χώρας και του πολιτισμού μας. Για την κυβέρνηση ταιριάζει. Για την Ελλάδα, όμως, όχι.

Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης σε αυτή τη συζήτηση ακολούθησε την πάγια αποκρουστική πρακτική του. Το πολιτικό θέμα το μετάλλαξε σε προσωπικό, χρησιμοποιώντας έναν απειλητικό τόνο προς τη δημοσιογράφο και τον -αποδεδειγμένα φιλοκυβερνητικό- σταθμό: «Είμαστε μια τουριστική χώρα, από αυτό ζουν χιλιάδες συμπολίτες σας, από αυτό πληρώνονται διαφημίσεις στον Σκάι για να κάνετε εκπομπή».

Λησμονεί ο κ. Γεωργιάδης ότι στην Ελλάδα οι φορολογούμενοι -οι περισσότεροι εκ των οποίων ουδέποτε τον έχουν ψηφίσει- πληρώνουν τον υπουργικό μισθό του και τον ταΐζουν και γι’ αυτό ας συμπεριφέρεται σοβαρά και ανθρώπινα όταν εμφανίζεται δημόσια.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα