Σκανδαλώδης αδιαφάνεια με τα teστ

Η αδιαφάνεια είναι ένας από τους «θεσμούς» που σέβεται και ενισχύει με κάθε τρόπο η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μπορεί στα σημαντικά, σε όλα όσα αφορούν τους Ελληνες και την πατρίδα, οι κυβερνητικές επιδόσεις να υστερούν, αλλά στο κουκούλωμα διάφορων καταστάσεων και την ευνοιοκρατία το σύστημα Μητσοτάκη βαθμολογείται με άριστα!

Η «δημοκρατία» σήμερα σε σχετικό με τα προαναφερθέντα ρεπορτάζ γράφει: «Οδηγία της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ), όπου προεδρεύει ο κουμπάρος του Άδωνη Γεωργιάδη, Γιώργος Καταπόδης, που εκδόθηκε το 2020, φαίνεται πως εργαλειοποιεί ακόμη η κυβέρνηση, προκειμένου να συνάπτει συμφωνίες για την προμήθεια self tests, χωρίς να έχει την υποχρέωση να κάνει διαγωνισμούς και να δημοσιεύει τις συμβάσεις.

[…] Πληροφορίες ότι πολλοί διαγωνισμοί του Δημοσίου για τα pcr tests περιέχουν τεχνικές προδιαγραφές που δεν είναι απαραίτητες, για να φωτογραφίσουν συγκεκριμένες εταιρίες, ελέγχθηκαν ως ακριβείς. Έτσι, το Δημόσιο δεν επιλέγει, φυσικά, την προσφορά με την πιο συμφέρουσα τιμή, αλλά αυτή που ταιριάζει στις… υποτιθέμενες αναγκαίες προδιαγραφές που έχουν τεθεί, ακόμη κι αν η τιμή είναι πιο υψηλή. Ο χορός των εκατομμυρίων, πάνω στα αποκαΐδια της πανδημίας, καλά κρατεί!»

Εν μέσω πανδημίας, τα βασικά εργαλεία που μπορεί να έχει η Πολιτεία για να διαπιστώσει τον βαθμό της προσβολής του λαού από τον Covid-19, όπως είναι τα self tests και τα pcr tests, γίνονται εργαλεία πλουτισμού για ορισμένους που… τυχαίνει να ευνοούνται από τις αποφάσεις μιας ανεξάρτητης Αρχής – και σ’ αυτή την Αρχή, που μας συστήνεται ως ανεξάρτητη, προεδρεύει ο κ. Γιώργος Καταπόδης, κουμπάρος του υπουργού Ανάπτυξης και αντιπροέδρου της Ν.Δ. Αδωνη Γεωργιάδη.

Καταπώς φαίνεται, είναι πολλές οι συμπτώσεις σε αυτή την περίπτωση. Το ρητό για τη γυναίκα του Καίσαρα, η οποία δεν αρκεί να είναι τιμία αλλά να φαίνεται κιόλας έτσι, μάλλον το έχουν λησμονήσει και ο πρωθυπουργός και το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης.
Το κακό στην υπόθεση των self tests και των pcr tests είναι ότι τον λογαριασμό δεν τον πληρώνει η γυναίκα του Καίσαρα ή ο Καίσαρας, αλλά ο ελληνικός λαός.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα