Η αυτοακύρωση του πρωθυπουργού

Είναι γενική η παραδοχή ότι οι άνθρωποι που έχουν πράγματα να κρύψουν ή έχουν κάνει ασυγχώρητα λάθη στη ζωή τους (και δη οι πολιτικοί) πρέπει να αποφεύγουν να μιλούν πολύ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εφαρμόζει αυτόν τον άγραφο νόμο, υπερεκτιμώντας, ίσως, τις δυνατότητές του.

Στην τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε πολύ και η μια αθέλητη αποκάλυψη ακολουθούσε την άλλη μέχρι την κορυφαία παραδοχή της χρεοκοπίας της πολιτικής του: αυτήν για τον μεγάλο αριθμό των νεκρών της πανδημίας. Ο Ν. Χατζηνικολάου τον ρώτησε: «Το 2021 είχαμε πολλούς νεκρούς. Μήπως χάθηκε κάποια στιγμή ο έλεγχος;» Ο κ. Μητσοτάκης αρχικά παραδέχτηκε την αποτυχία της πολιτικής του σε αυτόν τον τομέα και στη συνέχεια, αντιλαμβανόμενος την αυτοπαγίδευσή του, άλλαξε θέμα και ασχολήθηκε με τον… τουρισμό και τους εμβολιασμούς!

Συγκεκριμένα είπε: «Ως προς τους νεκρούς, βεβαίως. Όμως, ταυτόχρονα έχουμε και το 82% των ενηλίκων οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί. […] Ταυτόχρονα κρατήσαμε την οικονομία ανοιχτή. Δεν κάναμε lockdown. Σώσαμε τον τουρισμό. Και είχαμε και μία ανάπτυξη εξαιρετικά υψηλή, η οποία θα ξεπεράσει σίγουρα το 7%. Ταυτόχρονα, ναι, θρηνήσαμε πολλούς νεκρούς».

Επειδή ο κ. Μητσοτάκης συνηθίζει να απεραντολογεί, αναμειγνύοντας πολλά ψέματα και λίγες αλήθειες, καλό είναι να του υπενθυμιστεί ότι ο ίδιος έλεγε ότι όλες οι αποφάσεις του λαμβάνονται με βασικό άξονα την προστασία των ζωών των «συμπολιτών» του (όρος που χρησιμοποιεί αρκετά για να αποφύγει τη… νατιβιστική λέξη «Ελληνες»). Σε αυτόν ακριβώς τον τομέα παραδέχτηκε την αστοχία της πολιτικής του και κατ’ επέκταση των δρακόντειων περιοριστικών μέτρων που επέβαλε, με αποτέλεσμα την υπερχρέωση της ελληνικής οικονομίας. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μας εξηγήσει ο κ. Μητσοτάκης πώς θα αποπληρώσουμε τα περίπου 51 δισ. ευρώ τα οποία δανείστηκε η Ελλάδα το 2020.

Στις αποκαλύψεις της συνέντευξης περιλαμβάνεται και η… ασιατική πινελιά της δέσμευσης του κ. Μητσοτάκη να φοράμε μάσκα και μετά τη λήξη της πανδημίας!

Ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να εμφανίζεται συχνότερα στην τηλεόραση…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα