Σύστημα υγείας σε… αναστολή!

Με κυβέρνηση Μητσοτάκη και λόγω αυτής θα ξεμείνουμε και από υγειονομικούς υπαλλήλους και από γιατρούς. Η «δημοκρατία» σήμερα αποκαλύπτει ότι «ο νόμος 4820/2021 βάζει στη μέγενη των αναστολών και τους ιδιώτες γιατρούς. Στην πραγματικότητα, στο στόχαστρο της Αριστοτέλους έχουν μπει πλέον για τα καλά και οι ιδιώτες γιατροί, οι οποίοι καλούνται να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία σε όλη την επικράτεια και να σταματήσουν να περιθάλπουν χιλιάδες ασθενείς, καθιστώντας έτσι ορατό τον κίνδυνο διάλυσης και της στοιχειώδους πρωτοβάθμιας φροντίδας που διαθέτει η χώρα».

Οι συνέπειες από αυτή την απόφαση, εν μέσω πανδημίας, δεν μπορούν παρά να οδηγήσουν χιλιάδες ασθενείς σε ιδιωτικά θεραπευτήρια ή στον τάφο. Η κυβέρνηση, αποφασίζοντας να κλείσει τα ιδιωτικά ιατρεία των ανεμβολίαστων ιατρών, στερεί τους ασθενείς -ειδικά της περιφέρειας- από ιατρικές υπηρεσίες στις οποίες είχαν σχετικά εύκολη πρόσβαση.

Η χώρα μας καθημερινά μετρά περισσότερους από 100 νεκρούς λόγω Covid-19 και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την αρωγή του Θανάση Πλεύρη αποψιλώνει το σύστημα υγείας από νοσηλευτές και ιατρούς, το «αδίκημα» των οποίων είναι η άρνησή τους να εμβολιαστούν.

Οι εκδοχές για τα κίνητρα της κυβέρνησης που λαμβάνει τέτοιες -εκ πρώτης όψεως- δυσεξήγητες αποφάσεις είναι πολλές. Μπορεί να πρόκειται για απλό γινάτι (η εμμονή στο οποίο φανερώνει εξαιρετικά προβληματικές προσωπικότητες). Από την άλλη πλευρά, μπορεί και να είναι κομμάτι συνολικού σχεδιασμού.

Όσοι γιατροί υποχρεωθούν στην ανεργία -γιατί περί αυτού πρόκειται- επειδή δεν εμβολιάστηκαν είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Μία από τις λύσεις που υπάρχουν για εκείνους είναι η μετανάστευση. Το ελληνικό κράτος, που έχει δαπανήσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να εκπαιδεύσει έναν γιατρό, θα… χαρίσει τις υπηρεσίες του σε άλλο κράτος, το οποίο δεν πρόκειται να δαπανήσει για εκείνον ούτε σεντ.

Αυτές, όμως, οι μεθοδεύσεις δεν περνούν απαρατήρητες και οι εξουσίες που δίδονται σε πρόσωπα δεν διαρκούν για πάντα. Θα έρθει η στιγμή που ορισμένοι θα υποχρεωθούν να λογοδοτήσουν για τις επιλογές τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα