Ο,τι φοράμε συμβολίζει και αυτό που είμαστε

Τα ρούχα δεν έχουν φύλο, αλλά δείχνουν το φύλο. Φανερώνουν και πώς αντιλαμβάνεται κάποιος τον ρόλο του σ’ ένα σύνολο και τον σεβασμό του για τον χώρο στον οποίο βρίσκεται. Τα αγόρια είθισται να μη φορούν φούστες, αλλά η παρουσία ενός μαθητή στο σχολείο του με φούστα φυσικά δεν μπορεί να δικαιολογήσει περιφρονητικά σχόλια, του τύπου «είσαι η ντροπή της κοινωνίας». Όμως, ταυτόχρονα, είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις.

Δεν μπορούν να γίνουν όλα ίσωμα στην κοινωνία. Το σχολείο είναι τόπος ιερός και καθένας πρέπει να φροντίζει η παρουσία του να είναι αρμόζουσα. Δεν είναι φυσιολογικό, τη μια, κάποιος άρρεν να εμφανίζεται ως αγόρι και, την επομένη, να έχει ντυθεί σαν κορίτσι. Αυτά τα στοιχειώδη επιλέγει να τα παραγνωρίζει η παράταξη της ισοπέδωσης -η οποία διαπερνά οριζοντίως το πολιτικό φάσμα- και παρουσιάζει τη μετάβαση φύλου ως μια όχι μόνο φυσιολογική διαδικασία, αλλά περίπου ως… ενδεικνυόμενη και προοδευτική!

Η αρρενωπότητα έχει δαιμονοποιηθεί ως κάτι που είναι «τοξικό», ενώ η ομοφυλοφιλία, ο τρανσβεστισμός, η παρενδυσία και άλλα συναφή λανσάρονται ως σύμβολα ελευθερίας και κοινωνικής εξέλιξης.

Είναι αναμενόμενο οι δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης να επιμένουν στην άλωση όλων των θεμελίων της παραδοσιακής κοινωνίας. Δεν θα είναι σε θέση να κυριαρχήσουν σε πλανητικό επίπεδο, αν υπάρχουν αγάπη για την πατρίδα, πίστη στον Θεό και προσήλωση στον θεσμό της οικογένειας. Οι επικυρίαρχοι θεωρούν όλες τις διαχρονικές αξίες ως εμπόδια που βρίσκονται στον δρόμο της απόλυτης επικράτησης, και γι’ αυτό έχουν επενδύσει αναρίθμητα δισεκατομμύρια σε δολάρια, ευρώ και άλλα νομίσματα στην προπαγάνδιση της δικής τους εκδοχής της «προόδου».

Η κατάργηση των εθνικών κρατών, η αθεΐα, η διάλυση της οικογένειας και η προσβολή της ίδιας της ιδέας των φύλων είναι στάδια προς την επιβολή της παγκόσμιας δικτατορίας. Αυτό που παρουσιάζουν ως απελευθέρωση θα καταλήξει στη χειρότερη μορφή τυραννίας.

Σε αυτές τις ανοησίες, κάθε πολιτισμένος άνθρωπος οφείλει να πει ένα ξεκάθαρο «όχι».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα