Κυβερνητική εμμονή στην τιμωρία του λαού

Η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του Covid-19, μόλις έξι ημέρες πριν από την έναρξη επιβολής προστίμων, και στην Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τη βεντέτα εναντίον όλων όσοι δεν τον υπάκουσαν και δεν έσπευσαν να εμβολιαστούν. Τα πρόστιμα επιβάλλονται κανονικότατα στους Ελληνες άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επιδιώκει πάση θυσία την απόλυση των ανεμβολίαστων υγειονομικών υπαλλήλων.

Οι Αυστριακοί, που έχουν παράδοση στην επιβολή διαφόρων κυρώσεων στους πολίτες οι οποίοι δεν πειθαρχούν στις κυβερνητικές αποφάσεις, κάνουν πίσω στο ζήτημα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει τον ρόλο του επίμονου «τιμωρού» των ανήμπορων. Κυβερνήσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών δεν επιλέγουν τη… μητσοτακική οδό και δεν ασχολούνται καν με σκέψεις επιβολής προστίμων στους πολίτες τους ή με την καταταλαιπώρηση των κοινωνιών τους με άσκοπους περιορισμούς των δραστηριοτήτων τους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η επιμονή του πρωθυπουργού να θέλει να πάρει… εκδίκηση από τους ανεμβολίαστους με απολύσεις, πρόστιμα και περιορισμούς δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική. Αυτά τα καμώματα δεν θα μπορούσαν να έχουν σχέση με την πολιτική, μια και δεν ωφελούν την κοινωνία – αντιθέτως, τη βλάπτουν σε πολλά επίπεδα. Οι φαινομενικά ανεξήγητες αποφάσεις σχετίζονται κυρίως με τα προβλήματα συγκρότησης χαρακτήρα που μαστίζουν τα ανώτατα κλιμάκια της κυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει χωρίσει τους Ελληνες σε δύο κατηγορίες: στους πειθήνιους και τους… άλλους, τους εχθρούς. Γι’ αυτό και δεν συζητείται καν το πότε θα αρθούν τα μέτρα που κάνουν τη ζωή των μη εμβολιασμένων δύσκολη. Κι όλα αυτά η κυβέρνηση τα πράττει ενώ γνωρίζει ότι ουδεμία πολιτική που άσκησε για τον περιορισμό της πανδημίας του Covid-19 λειτούργησε.

Οι νεκροί από τον κορονοϊό έφτασαν τους 26.366 και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αντί να κάνει αυτό που επιβάλλουν οι περιστάσεις, προσπαθεί, ως συνήθως, να ρίξει τις δικές του ευθύνες στις πλάτες άλλων, των ανεμβολίαστων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα