Η Ε.Ε. κατώτερη των περιστάσεων

Η σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ουδεμία σοβαρή και εφαρμόσιμη λύση προσέφερε για τον καλπασμό της ακρίβειας που διαλύει τα νοικοκυριά σε ολόκληρη τη γηραιά ήπειρο. Ούτε ευρωομόλογο αποφασίστηκε ούτε κάποια άλλη μέθοδος αντιμετώπισης της οικονομικής αιμορραγίας των Ευρωπαίων πολιτών λόγω της αύξησης στο κόστος της ενέργειας και μιας σειράς καταναλωτικών αγαθών.

Το μόνο που ενδιέφερε τους επικεφαλής των κυβερνήσεων, που συγκεντρώθηκαν στις χλιδάτες Βερσαλίες για να αποφασίσουν για το μέλλον 27 κρατών, ήταν να προβούν σε επιπλέον λεκτικές καταδίκες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Οι πολιτικοί που θα έπρεπε να μεριμνούν για τους πολίτες οι οποίοι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα δείχνουν να ενδιαφέρονται περισσότερο για τις προσωπικές σχέσεις τους με τα κέντρα εξουσίας, τα οποία καθορίζουν την αμερικανική πολιτική.

Στη σύνοδο κορυφής στις Βερσαλίες οι ηγέτες λειτούργησαν σαν σχολιαστές της κατάστασης και ανέλυσαν πώς πρέπει να απεξαρτηθεί η Ευρώπη από το ρωσικό φυσικό αέριο, πετρέλαιο και άνθρακα έως το 2030. Όλες οι κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν τα καυτά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν τώρα οι πολίτες αφέθηκαν να συζητηθούν στην επόμενη σύνοδο κορυφής, που έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 24 και 25 Μαρτίου στις Βρυξέλλες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποδεικνύεται για μία επιπλέον φορά κατώτερη των περιστάσεων.

Ειδικά η χώρα μας έχει σίγουρα μεγαλύτερο ενδιαφέρον να γίνει αυτή η συζήτηση και να ληφθούν αποφάσεις για τη στήριξη των νοικοκυριών, που δοκιμάζονται από την ακρίβεια. Η Ελλάδα δεν βιώνει τώρα την κρίση. Η κοινωνία μας συμπληρώνει 12 χρόνια που βρίσκεται σε οικονομική περιδίνηση. Από το 2010, όταν ο μοιραίος Γιώργος Παπανδρέου έδενε την πατρίδα μας πισθάγκωνα και την παρέδιδε στους πιστωτές, συνάπτοντας το πρώτο Μνημόνιο, η ανεργία, η φτώχεια, η ύφεση, η απελπισία διαλύουν τις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων. Κι έπειτα ήρθε η λαίλαπα της πανδημίας και τώρα ο πόλεμος στην Ουκρανία και το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας.

Ο χρόνος δεν λειτουργεί υπέρ μας, αλλά εναντίον μας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα