Ευθύνονται όλοι, πλην Μητσοτάκη!

Το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού κάθε άλλο παρά ενίσχυσε την εικόνα του. Η πρώτη παρατήρηση για όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η αγωνία του να φανεί φιλήκοος των ξένων – κάτι που κατάφερε σε εντυπωσιακό βαθμό. Ωστόσο, είναι ανάξιο του έθνους των Ελλήνων να διατυπώνεται από τον επικεφαλής της κυβέρνησης ότι είμαστε «πιστοί στις απαιτήσεις των συμμαχιών μας αλλά κι απαιτητικοί προς τους συμμάχους μας». Πιστοί είμαστε στον Θεό, στον λαό, στο καθήκον μας και στην πατρίδα. Πουθενά αλλού.

Οι προτάσεις -και όχι «απαιτήσεις», όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης- των συμμάχων μας μπορεί να εισακουστούν, αν συμβαδίζει το εθνικό συμφέρον μας με αυτές. Σε καμία άλλη περίπτωση.

Ο κ. Μητσοτάκης ίσως να μην είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται τη βαρύτητα της άστοχης διατύπωσής του, αλλά όσοι έχουν αίσθηση του ειδικού βάρους της ιστορικής αποστολής των Ελλήνων και σέβονται τους διαχρονικούς, πολυαίμακτους αγώνες του έθνους μας δεν μπορούν να δεχθούν ότι υπάρχει τόση δουλοπρέπεια στα ανώτατα κλιμάκια της πολιτικής εξουσίας.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης φάνηκε να αγωνιά να πείσει τους Ελληνες ότι φταίει ο Πούτιν για την ακρίβεια – ενώ οι λογαριασμοί της ΔΕΗ παραλαμβάνονται από τους καταναλωτές εξαιρετικά «φουσκωμένοι» από τον Οκτώβριο του 2021. Η ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης δεν χρειάστηκε κανέναν πόλεμο για να αποτύχει και να στείλει τον λογαριασμό στους Ελληνες. Το αφιέρωμα της «δημοκρατίας», που δημοσιεύτηκε σε συνέχειες τις προηγούμενες ημέρες, απέδειξε με ακλόνητα στοιχεία τις κυβερνητικές αστοχίες και τα εγκληματικά λάθη σε αυτόν τον τόσο κρίσιμο τομέα.

Ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να παρουσιάσει την κρίση που περνά η Ελλάδα σαν κάτι «εισαγόμενο», και όχι ως φυσικό απότοκο των δικών του ενεργειών και αποφάσεων. Μέσα σε όλα, είπε ότι «η οικονομία και η κοινωνία έμειναν όρθιες χάρη στα 43 δισεκατομμύρια κατά της πανδημίας», λες και τα έβαλε ο ίδιος από την τσέπη του.

Λησμόνησε να αναφέρει ότι αυτά τα χρήματα είναι δανεικά, που θα αποπληρώσουμε με τόκο, και ότι το χρέος μας έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, όπως ο πληθωρισμός και η ακρίβεια…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα