Το μπραβιλίκι στην πολιτική

Ο τρόπος που εκφράζει την επιχειρηματολογία του ο Άδωνις Γεωργιάδης κάνει και την ίδια την ντροπή να ντρέπεται. Μετατρέπει τα πολιτικά ζητήματα σε προσωπικά και στις διατυπώσεις του είναι διάχυτη η ευτέλεια.

Χαρακτηριστικά των προαναφερθέντων είναι η προσωπική επίθεση που έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της Ν.Δ. στον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΚΙΝ.ΑΛ. Μιχάλη Κατρίνη, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Βουλής. Ο κ. Γεωργιάδης ούτε λίγο ούτε πολύ «σύστησε» στον κ. Κατρίνη να μην του ασκεί κριτική, αφού στο παρελθόν τον είχε διορίσει!

Ο κ. Κατρίνης ασκούσε έλεγχο στην κυβέρνηση για την έλλειψη ελέγχων στην αγορά για την αισχροκέρδεια -και συγκεκριμένα για τη λειτουργία της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ)- και ο Αδωνις Γεωργιάδης του απάντησε τα ακόλουθα: «Θα πίστευα ότι με την καλή μας συνεργασία στο υπουργείο Υγείας, όταν σας είχα διορίσει, θα ξέρατε ότι είμαι επιμελής και εργάζομαι. Δεν πιστεύω να το ξεχάσατε. Και όταν σας πρότεινα για τον ΟΚΑΝΑ. Αρα πρέπει να δείχνετε έναν σεβασμό όταν ασκείτε κριτική σε εμένα. Με εσάς το εκλαμβάνω προσωπικά και γίνομαι κακός».

Καλό θα ήταν να ερωτηθεί ο κ. Γεωργιάδης: Οταν διόριζε τον κ. Κατρίνη, το έκανε με αξιοκρατικά κριτήρια ή με ρουσφετολογικά; Αν το έκανε έχοντας ως μοναδικό κριτήριο την καταλληλότητα του κ. Κατρίνη για την όποια θέση, κακώς το υπενθυμίζει, μια και ο διορισθείς δεν του οφείλει… χάρη. Αν ο κ. Γεωργιάδης το έκανε σαν ρουσφέτι, τότε θα έπρεπε να ντρέπεται και να απαλλάξει την κυβέρνηση και το κόμμα της Ν.Δ. από την παρουσία του, μια και είναι και αχρείαστοι και επιβλαβείς για το δημόσιο συμφέρον οι πολιτικοί που κάνουν ρουσφέτια.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, είναι όνειδος για τη χώρα να λέγονται τέτοιες ασχήμιες στη Βουλή -και μάλιστα από υπουργούς-, που θυμίζουν τον κόσμο της νύχτας και τους μπράβους που, αν κάνουν ποτέ κάποια χάρη σε οποιονδήποτε, το υπενθυμίζουν διαρκώς και με αγοραίο ύφος.

Οι Έλληνες πολίτες αξίζουν πολύ καλύτερο πολιτικό προσωπικό από αξιοθρήνητες περιπτώσεις τύπου Γεωργιάδη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα