Οι αριθμοί εκθέτουν την κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το σύστημά του προσπαθούν να περάσουν μια «τεχνοκρατική» εικόνα για την κυβέρνηση. Οι αυτοαποκληθέντες «άριστοι» υποτίθεται ότι γνωρίζουν πώς να διαχειρίζονται την εξουσία, να ξεπερνούν τις κρίσεις και να βοηθούν την κοινωνία λαμβάνοντας ορθές αποφάσεις. Αυτή η εντύπωση δύναται να υπάρχει μόνο εντός του φιλικού για την κυβέρνηση περιβάλλοντος, το οποίο έχουν δημιουργήσει τα πακέτα τύπου Πέτσα, που λαμβάνουν κάθε τόσο αρκετά συστημικά ΜΜΕ. Στην πραγματικότητα, δεν ισχύει. Οι αριθμοί επιμένουν να διαψεύδουν και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς του.

Ένα από τα ηχηρότερα και πειστικότερα παραδείγματα των προαναφερθέντων είναι η διαχείριση της πανδημίας του Covid-19. Χθες καταγράφηκαν 70 θάνατοι από κορονοϊό και έως τώρα ο συνολικός αριθμός των ελληνικών απωλειών από την πανδημία είναι 27.816!

Η Ελλάδα, όπως δείχνει η εξέλιξη των πραγμάτων, έχει βάλει πλώρη για να μπει στην πρώτη εικοσάδα του μακάβριου παγκόσμιου πρωταθλήματος σε ανθρώπινες απώλειες. Σε αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού βρισκόμαστε στην 25η θέση σε σύνολο 227! Την ίδια στιγμή που οι υπουργοί συγχαίρουν αλλήλους για την… επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας και διοργανώνονται φιέστες με βραβεύσεις του κ. Μπουρλά της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer για τη συμβολή του στην ανάπτυξη του εμβολίου, η αρρώστια θερίζει και τα ελληνικά σπίτια μαυροντύνονται…

Η αντιμετώπιση της πανδημίας με τρόπο αυστηρό και τιμωρητικό για τους πολίτες ήταν ένας από τους πυρήνες της εφαρμοσθείσας πολιτικής της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πάνω σ’ αυτήν την αυστηρότητα βασίστηκαν οι αποφάσεις για τις καραντίνες, την απαγόρευση κυκλοφορίας, το κλείσιμο των καταστημάτων και τον υπερδανεισμό της χώρας για να δοθούν τα επιδόματα των αναστολών εργασίας.

Οι αριθμοί εκθέτουν την κυβέρνηση συνολικά: Και στην αντιμετώπιση του κορονοϊού και στην ακρίβεια και στον πληθωρισμό και στη ραγδαία άνοδο του χρέους. Η πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη και των «αρίστων» του απέτυχε παταγωδώς και ο λογαριασμός δεν θα καλυφθεί από τους πραγματικά υπευθύνους για τα χάλια μας, αλλά θα πάει στους πολίτες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα