Ο σουσουδισμός της κυβέρνησης

Θεωρούν τον λαό μια τιποτένια, κουτοπόνηρη μάζα που προσπαθεί να επιβιώσει εις βάρος των άλλων και καταλαβαίνει μόνο από άγρια καταστολή και μικροφιλοδωρήματα. Πιστεύουν ότι η εξουσία είναι κάτι εκ φύσεως… καθαγιασμένο και η βούλησή της είναι ισχυρότερη παντός νόμου. Θαυμάζουν τους ισχυρούς, ακόμα κι αν πατούν επί πτωμάτων. Υποκλίνονται στον προκλητικό πλούτο, αν αυτός έχει τη «σφραγίδα» της κυβερνητικής ευμένειας. Όλες οι προαναφερθείσες πολιτικές νόσοι φαίνεται να κατατρώγουν το σώμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας και με την πάροδο του χρόνου η κατάσταση επιδεινώνεται ραγδαία.

Αν η κυβέρνηση και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, έτσι όπως το έχει μεταλλάξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναγνώριζαν αξία στον λαό και ήθελαν να τον υπηρετήσουν, τότε δεν θα επέτρεπαν σε βουλευτές όπως ο Βασίλης Οικονόμου να ισχυριστούν πως όσοι δεν πληρώνουν τους εξωφρενικά φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές. Ο κ. Οικονόμου, που προκάλεσε το κοινό αίσθημα λέγοντας με αναίδεια «το τζάμπα πέθανε» (αναφερόμενος στους λογαριασμούς της ΔΕΗ), όχι μόνο δεν αποδοκιμάστηκε πολιτικά από τη Νέα Δημοκρατία για την άθλια στάση του, αλλά στηρίχθηκε για όσα είπε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου!

Ο σουσουδισμός και η περιφρόνηση του λαϊκού αισθήματος από στελέχη του κυβερνώντος κόμματος είναι εμφανής και σε περιπτώσεις που γίνεται συζήτηση για ορισμένες κραυγαλέες περιπτώσεις, όπως εκείνη του χρυσοπληρωμένου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Γ. Στάσση, ο οποίος, όπως αποκάλυψε η «δημοκρατία», σε καιρό μεγάλης ένδειας και ακρίβειας χτίζει φαραωνικού τύπου παλάτι στην Τζια.

Σε τηλεοπτική εκπομπή, σχολιάζοντας την υπέρογκη αμοιβή που λαμβάνει από τη ΔΕΗ ο κ. Στάσσης, η βουλευτής της Ν.Δ. Αννα Καραμανλή αναφώνησε «χαλάλι του»! Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι στην κυβέρνηση και στο κόμμα που έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και δείχνουν να εκστασιάζονται όποτε προκαλούν οργή στην κοινή γνώμη. Ίσως να νομίζουν ότι θα μείνουν πάντοτε στις θέσεις όπου βρίσκονται σήμερα.

Φυσικά, αυτό δεν ισχύει και όσα έχουν πει και πράξει εις βάρος των πολιτών θα τους επιστραφούν στο ακέραιο…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα