Η δύναμη του λαού και του μαχητικού Τύπου

Η κυβέρνηση υποχώρησε -έστω και με μισή καρδιά και με αστερίσκους- στην αντιλαϊκή πολιτική της στον τομέα των χρεώσεων της ηλεκτρικής ενέργειας επειδή αποδοκιμάστηκε έντονα στις… δημοσκοπήσεις.

Τελικά, ο φόβος της εκλογικής κατάρρευσης φάνηκε αρκετός για να σταματήσουν διάφοροι προκλητικοί υπουργοί να τα ρίχνουν όλα στον… πόλεμο (ενώ το ράλι των αυξήσεων άρχισε από το φθινόπωρο), καλώντας τους πολίτες να κάνουν υπομονή και να πληρώνουν μαλλιοκέφαλα. Ο τρόμος της απώλειας της εξουσίας οδήγησε τον πρωθυπουργό να μιλήσει για «τις αδικίες τού χθες», αναγνωρίζοντας τις ευθύνες του στην οικονομική αφαίμαξη των ελληνικών νοικοκυριών και την απόπειρα μερικής αποκατάστασης της ζημιάς που έχουν υποστεί.

Στη δημιουργία κλίματος εναντίωσης στις επιλογές της κυβέρνησης -ειδικά στο ζήτημα των ανατιμήσεων του κόστους της ενέργειας- συνέβαλαν οι αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» και για τα εγκληματικά λάθη Μητσοτάκη (για παράδειγμα, με την περιβόητη «απολιγνιτοποίηση»), αλλά και για τις προκλητικά υψηλές απολαβές και τα σκανδαλώδη προνόμια των golden boys της ΔΕΗ.

ΤΗΝ αποκάλυψη για τη φαραωνική βίλα που χτίζει στην Τζια ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης έκανε πρώτη η «δημοκρατία». Το ίδιο συνέβη και με το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών ως δώρο της ΔΕΗ στον Γιώργο Στάσση και στη «γαλάζια» παρέα του. Η εφημερίδα μας πρωτοστάτησε και συνεχίζει να πρωτοστατεί στις αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες των ανθρώπων του συστήματος Μητσοτάκη.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν το αυτονόητο: Οταν υπάρχει μαχητικός Τύπος, που δεν έχει συνθηκολογήσει με την εξουσία και τολμά να δημοσιεύει αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, ο λαός ευαισθητοποιείται, αποδοκιμάζει τις αντικοινωνικές συμπεριφορές και αποφάσεις των κυβερνητικών στελεχών και στο τέλος οι λίγοι υποχρεώνονται να συμμορφωθούν με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των πολλών.

Γι’ αυτό οι πολίτες οφείλουν να πιστεύουν στην ισχύ τους και τα ΜΜΕ στην αποστολή τους. Οσα τερτίπια κι αν σκαρφίζεται η εξουσία, δεν αρκούν για να ακυρώσουν τη δύναμη μιας καλά ενημερωμένης πλειοψηφίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα