Συστημικά κόμματα που μοιάζουν σαν ένα

Τα ποσοστά των μεγάλων κομμάτων που καταγράφηκαν στη δημοσκόπηση της RealPolls για τη «δημοκρατία» επιβεβαιώνουν τη γενική αίσθηση: το σύστημα που εκπροσωπούν τα μεγάλα κόμματα θεωρείται από τον λαό πρόβλημα, όχι λύση. Ωστόσο, πρέπει να αναφερθεί ότι δεν έχει εμφανιστεί ακόμα η εναλλακτική κομματική πρόταση που θα κάνει τη διαφορά και θα συνεγείρει τις μάζες.

Η Ν.Δ. βρίσκεται σε πτώση, ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριό του αντί να εμπνεύσει απογοήτευσε τους ψηφοφόρους του και σημειώνει ακόμα μεγαλύτερη πτώση ποσοστών σε σχέση με τη Ν.Δ., και το ΚΙΝ.ΑΛ. χάνει αντί να κερδίζει.

Η αποτίμηση των ερωτηθέντων για τα έργα, τις ημέρες και τις προτάσεις των μεγάλων κομμάτων είναι εν πολλοίς δικαιολογημένη. Αποδοκιμάζονται τα μεγάλα κόμματα αντί να επιβραβεύεται κάποιο από αυτά με άνοδο των ποσοστών του, διότι στη λαϊκή συνείδηση δεν διακρίνονται διαφορές στις πολιτικές που εφαρμόζουν ή προτείνουν. Τουλάχιστον στα περισσότερα εκ των μεγάλων θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία τα κατεστημένα κόμματα συμπεριφέρονται λες και είναι ένα: στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο, στην πανδημία με τη θύελλα των ακραίων και άχρηστων περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν, στα ζητήματα της ευρωπαϊκής πολιτικής, ακόμα και στην ιδεολογική πλατφόρμα τους είναι δύσκολο πλέον να εντοπιστούν διαφορές μεταξύ των κομμάτων.

Οι Έλληνες πολίτες μπορεί τα τελευταία χρόνια να δοκιμάζονται σκληρά από τις συγκυρίες και τις ολέθριες επιλογές των σχηματισμών που άσκησαν εξουσία, αλλά γνωρίζουν τι χρειάζεται η χώρα και διαθέτουν κρίση για όσα συμβαίνουν. Οι πολιτικές δυνάμεις, που υποτίθεται ότι είναι έτοιμες να διαχειριστούν τις κοινές υποθέσεις, έχουν καταντήσει… φωτοτυπίες μιας μητρικής κόπιας η οποία αναπαράγει την κυρίαρχη ορθοπολιτική ιδεολογία και είναι… δανεική από το εξωτερικό.

Αυτό που έχει ανάγκη η πατρίδα είναι αυθεντικές, λειτουργικές και εφαρμόσιμες πολιτικές προτάσεις που δεν θα εξυπηρετούν ξένα κέντρα εξουσίας, αλλά αποκλειστικά και μόνο την Ελλάδα και τους Ελληνες. Μόλις εμφανιστεί κάτι τέτοιο θα τύχει αποδοχής από τον λαό και μπορεί, Θεού θέλοντος, να γράψει Ιστορία…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα