Το Δημογραφικό και οι λύσεις του

Είναι σημαντική η πρωτοβουλία διοργάνωσης συνεδρίου για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. Επίσης, θετική εντύπωση προκαλεί το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για το ζήτημα, καθώς και η απόφασή του να μιλήσει στο συνέδριο.

Θα έπρεπε η μέριμνα για το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας να είναι κάτι αυτονόητο, αλλά, όπως έχει αποδείξει η ίδια η πραγματικότητα, ελάχιστα έχουν γίνει προς αυτήν την κατεύθυνση. Κι όμως, δίχως λαό δεν υπάρχει κράτος και δίχως ανθρώπους με αίσθηση κοινότητας, κοινής καταγωγής και ιστορικής διαδρομής και κοινού πολιτισμού δεν μπορεί ούτε να χαραχτεί ούτε να εφαρμοστεί κρατική πολιτική.

Αυτή η περίοδος, με την άτακτη δημογραφική υποχώρηση που βιώνει το ελληνικό έθνος, φαντάζει εξαιρετικά δυσοίωνη. Απειλείται η ύπαρξη του κράτους όχι τόσο από τον εξωτερικό παράγοντα, αλλά από τον εσωτερικό. Για μια σειρά από λόγους τα νέα ζευγάρια αποθαρρύνονται για τη δημιουργία οικογένειας και την τεκνοποιία. Η υπερδεκαετής οικονομική κρίση, η διετής θύελλα των περιορισμών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και -πάνω απ’ όλα- το εγωιστικό μοντέλο που προωθούν οι μηχανισμοί παραγωγής κυρίαρχης ιδεολογίας είναι οι βασικοί λόγοι που οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τις γεννήσεις, ο τόπος γεμίζει νεκροταφεία, αντί για μαιευτήρια, και υφίστανται πολιτικές προτάσεις ξεπεράσματος της δημογραφικής συρρίκνωσης με εισαγόμενο ανθρώπινο δυναμικό από την Ασία και την Αφρική!

Η λύση είναι να γεννηθούν περισσότεροι Ελληνες και όχι να… εισαχθούν πληθυσμοί άσχετοι με το έθνος, τον τόπο, τη θρησκεία, τη γλώσσα και τον πολιτισμό μας. Για να γίνει αυτό εφικτό, απαιτείται μια άμεση στροφή στον πολιτικό χειρισμό της υπόθεσης της οικογένειας, γενναία οικονομικά κίνητρα για την τεκνοποιία, διευκόλυνση του εργασιακού βίου των γυναικών που φέρνουν στον κόσμο παιδιά και άμεση απομάκρυνση της κοινωνίας μας από τα δηλητηριώδη νεοταξικά πρότυπα που εναντιώνονται στις παραδοσιακές αξίες.

Οι λύσεις δεν είναι μαγικές, ούτε άμεσες. Είναι, ωστόσο, οι μόνες που μπορούν να λειτουργήσουν επ’ ωφελεία των Ελλήνων. Αν υπάρξει πολιτική βούληση, μπορούν να εφαρμοστούν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα