Δημόσιος κίνδυνος η ασύδοτη «ζωοφιλία»

Η λέξη «ζωοφιλία» στον τίτλο τέθηκε εντός εισαγωγικών διότι δεν είναι αληθινά ζωόφιλος όποιος πηγαίνει σε παραλία με σκύλο, τον έχει χωρίς φίμωτρο, χωρίς λουρί και απλώς περιμένει τη στιγμή που θα γίνει η συμφορά. Είναι εγκληματίας και επικίνδυνος όποιος δεσπότης κατοικίδιου ζώου συμπεριφέρεται έτσι και θέτει σε κίνδυνο τις ζωές μικρών παιδιών, ηλικιωμένων, ΑμεΑ, αμέριμνων ανθρώπων που, αντί να βρίσκουν ησυχία και γαλήνη, καταλήγουν οι ίδιοι σε θάλαμο εντατικής επειδή τους επιτέθηκε σκύλος, ο οποίος, σύμφωνα με τον δεσπότη του, «δεν δαγκώνει» και «είναι καλός».

Χαρακτηριστικό, άθλιο παράδειγμα των προαναφερθέντων, το περιστατικό με το εξάχρονο αγοράκι που δέχτηκε λυσσασμένη επίθεση από ροτβάιλερ στην Εύβοια, στην παραλία του Λιμνιώνα. Ο δεσπότης του ζώου συνελήφθη, αλλά θα πέσει στα μαλακά. Ο εισαγγελέας τον άφησε ελεύθερο. Το αγοράκι, όμως, βρέθηκε βαριά τραυματισμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων.

Πού βρίσκεται η αιγίδα του νόμου και της Δικαιοσύνης σε αυτές τις περιπτώσεις; Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προτιμά τους σκύλους και τις γάτες από τους ανθρώπους, για τους οποίους δείχνει να τρέφει μια βαθιά και ανεξήγητη αντιπάθεια. Ο βασανισμός και η θανάτωση ζώων έχουν χαρακτηριστεί -πολύ σωστά- κακουργηματικά αδικήματα από την κυβέρνηση. Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν έχει χαρακτηριστεί κακούργημα να επιτεθεί δεσποζόμενο ζώο σε άνθρωπο και να του επιφέρει σοβαρές σωματικές βλάβες ή θάνατο. Για ποιον λόγο η κυβέρνηση θεωρεί τόσο… φτηνές και αμελητέες τις ζωές των ανθρώπων;

Επίσης, πρέπει να μπει ένα φρένο στην απόκτηση σκύλων που έχουν βαρύ «ποινικό μητρώο» και θεωρούνται ιδιαίτερα επιθετικά (ροτβάιλερ, ντόγκο αρτζεντίνο, πίτμπουλ κ.ά.) αλλά και να τηρείται αυστηρή απαγόρευση εισόδου σκύλων σε χώρους όπως πάρκα, παραλίες, παιδικές χαρές – ειδικά αν δεν φυλάσσονται με λουρί και δεν φορούν διαρκώς φίμωτρο.

Επίσης, απαραίτητο είναι και να επιβάλλονται πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις στους δεσπότες σκύλων που χρησιμοποιούν τους κοινόχρηστους χώρους σαν… αποπάτους και δεν μπαίνουν στον κόπο να μαζεύουν όσα αφήνουν πίσω τους.

Η ασύδοτη «ζωοφιλία» βλάπτει σοβαρά την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα