Τα απαράγραπτα τουρκικά εγκλήματα

Σαν σήμερα, το 1955, άνοιξε η μαύρη ιστορική σελίδα των Σεπτεμβριανών, που δεν ήταν τίποτε άλλο παρά το πογκρόμ εναντίον των Ελλήνων που έγινε στην Κωνσταντινούπολη το 1955.

Βαρβαρικά στίφη Τούρκων, καθοδηγούμενα από κυβερνητικούς παράγοντες, λεηλάτησαν ελληνικά καταστήματα, κατέστρεψαν περιουσίες, εισέβαλαν σε οικίες και κακοποίησαν τους ενοίκους, βίασαν, λεηλάτησαν νοικοκυριά, διέλυσαν σχολεία, βεβήλωσαν νεκροταφεία και γενικά ανταποκρίθηκαν πλήρως στην εικόνα που έχουν για το αφιόνι του τουρκισμού όσοι ανήκουν στην πολιτισμένη ανθρωπότητα.

Η αφορμή για τις επιθέσεις εναντίον των Ελλήνων, αλλά και των Αρμενίων της Κωνσταντινούπολης ήταν μια βομβιστική επίθεση στο υποτιθέμενο πατρικό σπίτι του γενοκτόνου Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη. Αυτή η επίθεση ήταν προβοκάτσια που διέπραξαν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες κατ’ εντολήν της κυβέρνησής τους. Τα πογκρόμ εναντίον των Ελλήνων είχαν και έχουν τη σφραγίδα των κυβερνήσεων της γείτονος και ουδέποτε σταματούν.

Το γεγονός ότι έγιναν αυτές οι αθλιότητες και δεν απαντήθηκαν όπως έπρεπε από την ελληνική πλευρά δεν προκάλεσε τον κατευνασμό του αδηφάγου θηρίου της τουρκικής επιθετικότητας. Αντιθέτως, η αδράνεια των ελληνικών κυβερνήσεων που διαχειρίστηκαν τις συνέπειες των Σεπτεμβριανών και η απροθυμία τους να πράξουν τα νόμιμα και τα δέοντα γι’ αυτό το ζήτημα αποθράσυναν την Τουρκία, η οποία έδειξε ξανά το αποτρόπαιο πρόσωπο της βαρβαρότητάς της με τον «Αττίλα» του 1974 και την εισβολή στην Κύπρο, που κατέληξε σε πολυετή κατοχή μεγάλου μέρους της επικράτειας της Μεγαλονήσου.

Όσο δίνουμε πολιτικό, οικονομικό και διπλωματικό χώρο στην Τουρκία, εκείνη επεκτείνεται μέχρι το σημείο να εκδηλώσει στρατιωτική ενέργεια. Μοναδική εγγύηση για τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή μας είναι ένας ισχυρός Ελληνικός Στρατός, με όπλα τελευταίας τεχνολογίας, υψηλό φρόνημα και θητεία σαφώς μεγαλύτερη από την τωρινή.

Τα λόγια, οι συζητήσεις και οι προσφυγές σε διεθνείς φορείς είναι μεν απαραίτητα -διότι μια χώρα δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν κατσαπλιάς-, αλλά δεν φέρνουν ουσιαστικά αποτελέσματα.

Ας έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά κι ας αξιώσουμε από την Τουρκία αποζημιώσεις και επανορθώσεις και για τα Σεπτεμβριανά.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα