Ο αιώνας του ψεύδους

Πέρασαν 21 έτη από το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους των ΗΠΑ και, από εκείνη την ημέρα μέχρι σήμερα, ουδεμία βελτίωση έχει δει η ανθρωπότητα σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά των μεγάλων δυνάμεων. Αντιθέτως, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί και ένας παγκόσμιος πόλεμος δεν μπορεί να αποκλειστεί ως ενδεχόμενο.

Οι Αμερικανοί αντέδρασαν στην άθλια τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, η οποία κόστισε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, με εισβολή στο Αφγανιστάν. Την εισβολή ακολούθησε πολυετής, άνευ ουσίας και στόχου, παραμονή στη χώρα. Ολα έληξαν με την αποχώρηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων από τον τόπο που οι πολιτικοί της υπερδύναμης είχαν χαρακτηρίσει «εστία» της παγκόσμιας τρομοκρατίας.

Επειτα εισέβαλαν και στο Ιράκ για να βρουν τα ανύπαρκτα όπλα μαζικής καταστροφής που ισχυρίζονταν ότι υπήρχαν και να εξουδετερώσουν κι εκεί τα τρομοκρατικά δίκτυα τα οποία ισχυρίζονταν ότι εξόπλιζε, χρηματοδοτούσε και εκπαίδευε ο Σαντάμ Χουσεΐν. Και η χώρα αυτή διαλύθηκε και ούτε ένα… χημικό όπλο βρήκαν οι Αμερικανοί.

Ενώ οι ΗΠΑ υποτίθεται ότι είχαν χτυπήσει στη ρίζα το τρομοκρατικό δίκτυο της Αλ Κάιντα, κατέληξαν να συνεργάζονται με μέλη της εναντίον της κυβέρνησης Ασαντ στη Συρία και σε μια σειρά από άλλες «μαύρες» επιχειρήσεις αποσταθεροποίησης στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή (σε Λιβύη, Τυνησία, Αίγυπτο κ.α.). Η Αραβική Ανοιξη αποδείχθηκε ισλαμικός χειμώνας…

Δεν είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα που οι Αμερικανοί προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι η Αλ Κάιντα είναι… μετριοπαθέστερη του Ισλαμικού Κράτους (ένα κράτος που δημιουργήθηκε από τρομοκρατική ομάδα) και σίγουρα προτιμότερη από την παραμονή του Μπασάρ αλ Ασαντ στην προεδρία της Συρίας! Οι αντιφάσεις στην επιχειρηματολογία των ΗΠΑ ήταν κραυγαλέες, αλλά ελάχιστοι είχαν το θάρρος ή την πνευματική διαύγεια να τις επισημάνουν και να τις κριτικάρουν.

Τα αποτελέσματα του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» των Αμερικανών τα πλήρωσε η ανθρωπότητα με εκατομμύρια νεκρούς, διάλυση χωρών, ξεριζωμό πολλών εκατομμυρίων από τις εστίες τους, μαζική μετανάστευση και αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης της Ευρώπης, πτώση του βιοτικού επιπέδου και ραγδαία πολιτισμική υποχώρηση σε πολλές περιοχές της Ευρασίας, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Αυτό που μπορεί να αποτελέσει καλό μάθημα σε ολόκληρη την ανθρωπότητα με την απάντηση των ΗΠΑ στο τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους είναι η επικινδυνότητα του ψεύδους στην άσκηση τοπικής αλλά και διεθνούς πολιτικής.

Η υπερδύναμη, αξιοποιώντας τα ψέματα που εκτοξεύονταν από τα «πρόθυμα» ΜΜΕ, προκάλεσε μια σειρά από καταστροφές, οι οποίες ακόμα και σήμερα ταλαιπωρούν εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους. Η δαιμονοποίηση διάφορων χωρών, που χρησιμοποιήθηκε για να προωθηθούν οι στρατηγικές επιδιώξεις των Αμερικανών, μας έφερε στο κατώφλι της ολοκληρωτικής καταστροφής.

Μόνο η αλήθεια, όσο σκληρή και πικρή κι αν είναι για ορισμένους, μπορεί να σώσει την κατάσταση…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα