Υπόδουλοι στους ξένους

Τα ξένα funds κρατούν τους Έλληνες δανειολήπτες από τον λαιμό. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, η αξία των «κόκκινων» δανείων που διαχειρίζονται οι Εταιρίες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις στο δεύτερο τρίμηνο του έτους διαμορφώθηκε στα 89,96 δισ. ευρώ.

Το ζήτημα μπορεί να φαντάζει αμιγώς οικονομικό, αλλά δεν είναι. Πρόκειται για υπόθεση εθνικών διαστάσεων, που αφορά κυρίως την πολιτική εξουσία και τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας. Οταν οι ξένοι αποφασίζουν για το τι μέλλει γενέσθαι με τα ελληνικά «κόκκινα» δάνεια, τότε έχει απολεστεί σημαντικό κομμάτι της εξουσίας του ελληνικού λαού και έχει μεταβιβαστεί σε άλλες δυνάμεις.

Η ξενοκρατία επιτυγχάνεται και με την επιρροή που ασκούν ξένες κυβερνήσεις και διάφορες εθνικές και υπερεθνικές ομάδες «πίεσης» στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά και με την οικονομική εξάρτηση του λαού μας από το εξωτερικό. Η υπαγωγή της Ελλάδας στο έλεος των -κατά Γιώργο Παπανδρέου– «δάνειων δυνάμεων» ήταν ένα απαραίτητο βήμα για την οικονομική ασφυξία της χώρας και την καθυπόταξη του λαού μας.

Οι Έλληνες, επειδή τινάχτηκε η οικονομία της χώρας στον αέρα, περιήλθαν σε κατάσταση αδυναμίας, επλήγησαν από την ύφεση και την ανεργία και κατέληξαν να χρωστάνε στις τράπεζες. Οι τράπεζες, που σώθηκαν από την κατάρρευση με τα χρήματα των φορολογουμένων, οι οποίοι χρηματοδότησαν την «ευστάθεια» του τραπεζικού τομέα, δεν έδειξαν να κατανοούν τις λαϊκές ανάγκες και τη δυσχέρεια των δανειοληπτών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Αντί να κάνουν το αυτονόητο, δηλαδή γενναίες μειώσεις των οφειλόμενων ποσών, πούλησαν τα «κόκκινα» δάνεια σε ξένους και σε πολλές περιπτώσεις αντί ευτελούς αντιτίμου!

Είναι απορίας άξιον πως ουκ ολίγοι «τεχνοκράτες» των τραπεζών στύλωναν τα πόδια όταν τους ζητούσαν δανειολήπτες ευνοϊκότερες ρυθμίσεις ή διαγραφή του 20% ή 30% της οφειλής τους και συναίνεσαν δίχως δεύτερη κουβέντα όταν τα ξένα funds αγόρασαν «κόκκινα» δάνεια στο 30%, στο 20% ή ακόμα και στο 6% της λογιστικής αξίας τους!
Κάπως έτσι επεκτείνεται η φοβερή νόσος της ξενοκρατίας στο σώμα της πατρίδας μας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα