Eπιταγές Mητσοτακη χωρίς αντίκρισμα

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για ενίσχυση των νέων ζευγαριών να αποκτήσουν φτηνή στέγη προκάλεσαν θετικά σχόλια, τα οποία έγιναν ακόμα θετικότερα όταν κυκλοφόρησε ο αριθμός 10.000, ο οποίος υποτίθεται ότι αφορούσε τον αριθμό αυτών των δανείων. Το μέγεθος του στεγαστικού προβλήματος στην Ελλάδα θα απαιτούσε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό χαμηλότοκων δανείων, αλλά 10.000, σε κάθε περίπτωση, θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια καλή αρχή.

Η εξειδίκευση αυτού του μέτρου από τις κυβερνητικές πηγές απέδειξε μία επιπλέον φορά ότι οι κυβερνητικοί θησαυροί δεν είναι τίποτε άλλο παρά… άνθρακες. Λέγεται ότι 10.000 θα είναι ο αριθμός των ωφελουμένων. Δεν πρόκειται για 10.000 δάνεια. Στην περίπτωση δηλαδή που πρόκειται για ζευγάρι, οι ωφελούμενοι θα είναι δύο, ενώ αν έχουν και ένα παιδί, τότε οι ωφελούμενοι από το μέτρο θα υπολογίζονται τρεις.

Η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη έχει αναγάγει τα fake news, την προπαγάνδα και την παραπλάνηση των πολιτών σε επιστήμη. Την… εξάσκηση σε αυτές τις «δεξιότητες» την έχει αρχίσει από την εποχή που ο νυν πρωθυπουργός, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεσμευόταν ότι δεν επρόκειτο να καλωσορίσει «Μακεδόνα» (δηλαδή Σκοπιανό ψευδομακεδόνα) πρωθυπουργό και τα στελέχη του συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια εναντίον της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών. Οι εκλογείς αντάμειψαν αυτές τις λεκτικές δεσμεύσεις με την ψήφο τους στην αναμέτρηση του 2019. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις εξελέγη πρωθυπουργός, αντί για την επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας των Πρεσπών, πάλεψε με νύχια και με δόντια για την πιστή εφαρμογή της!

Επίσης κραυγαλέες, κάλπικες δεσμεύσεις της κυβέρνησης ήταν τα Εξάρχεια που θα «καθάριζαν» σε μερικούς μήνες, οι απελάσεις λαθρομεταναστών, η πανεπιστημιακή αστυνομία (η οποία έγινε μεν, αλλά λειτουργεί σαν να μη υπάρχει), η πάταξη της εγκληματικότητας κ.ά. Ο εμπαιγμός των πολιτών από το σύστημα Μητσοτάκη δεν έχει τέλος…

Γι’ αυτό καλό είναι τα πολλά κεράσια που τάζει η κυβέρνηση να περιμένουμε πρώτα να τα δούμε -αν υπάρχει έστω ένα- κι έπειτα να αποφασίσουμε για το μέγεθος του «καλαθιού».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα