Το ποινικό μητρώο της Τουρκίας

Η Τουρκία δεν έχει Ιστορία. Έχει ποινικό μητρώο. Οι γενοκτονίες, οι σφαγές, οι διώξεις αντιφρονούντων, οι εθνοκαθάρσεις, οι διακρίσεις με βάση το φύλο, τη θρησκεία και τις πεποιθήσεις είναι τα υλικά με τα οποία έχει δομηθεί η εγκληματική ιδεολογία του τουρκισμού – μια ιδέα, που ταλαιπωρεί εδώ και αρκετούς αιώνες όχι μόνο τη νοτιοανατολική Μεσόγειο, αλλά ολόκληρη την ανθρωπότητα. Οι Ελληνες, οι Αρμένιοι, οι Κούρδοι, οι Ασσύριοι κι ένα σωρό άλλες εθνότητες, λαοί, μειονότητες και κοινωνικές ομάδες έχουν νιώσει στο πετσί τους τι σημαίνει τουρκισμός.

Προσποιούμενος ότι όλα τα παραπάνω τα αγνοεί ή ότι τα αρνείται, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν θυμήθηκε την … Τριπολιτσά και έγραψε στο twitter: «Δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη Σφαγή της Τριπολιτσάς, που έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, στην οποία δολοφονήθηκαν βάναυσα χιλιάδες μουσουλμάνοι Τούρκοι, Αλβανοί αδελφοί μας και Εβραίοι».

Πέρα από το σχεδόν ανεξέλεγκτο του θυμικού του μεγαλομανούς Ερντογάν, στην ανάρτησή του γίνεται εύκολα αντιληπτή μια γεωπολιτική επιδίωξη: Αναφέρει τους Αλβανούς για να ενισχύσει τις συμμαχικές σχέσεις της Τουρκίας με την Αλβανία και τους Εβραίους για να διαταράξει τις δικές μας συμμαχικές σχέσεις με το Ισραήλ.

Ωστόσο, πέρα από τον Ερντογάν, υπάρχει και το εσωτερικό μέτωπο. Δεν είναι μόνος του ο Τούρκος πρόεδρος στην «επικοινωνία» της υπόθεσης της Τριπολιτσάς. Και Ελληνες πολιτικοί μιλούν με παρόμοιο με τον Ερντογάν τρόπο γι’ αυτή τη λαμπρή στιγμή της Εθνεγερσίας. Ο Θάνος Τζήμερος, πρόεδρος του κόμματος Εθνική Δημιουργία, έγραφε στον λογαριασμό του στο facebook στις 25 Απριλίου 2021: «Η εθνική αυτογνωσία ξεκινάει από την αναγνώριση των σφαλμάτων και των αγριοτήτων τα οποία κάθε έθνος αυτής της γης έχει διαπράξει.

Στηλιτεύουμε τις κτηνωδίες των Τούρκων, αλλά αρνούμαστε να μάθουμε, διαβάζοντας τις εξιστορήσεις αυτοπτών μαρτύρων, Ελλήνων και φιλελλήνων, για το τι συνέβη στην Επανάσταση, για παράδειγμα, κατά την πολιορκία και την άλωση της Τριπολιτσάς».

Η απομυθοποίηση του έπους της Τριπολιτσάς από το εσωτερικό της Ελλάδας είναι πολύ πιο επικίνδυνη υπόθεση από τις αναρτήσεις του Ερντογάν στο twitter.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα