Η αλαζονεία στην εξουσία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμβουλεύει τους υπουργούς, τους βουλευτές και τα σημαίνοντα στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματός του να κάνουν τα ακριβώς αντίθετα από εκείνα που πράττουν. Αυτές οι συμβουλές πέφτουν στο κενό ακριβώς επειδή ο πρωθυπουργός δεν έχει αποπέμψει και αντικαταστήσει από υπουργικό θώκο ή τιμωρήσει με παραπομπή στο πειθαρχικό του κόμματος τους «παραβάτες».

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Σύνοδο των Προέδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι «υπάρχει μία “λεπτή γραμμή” μεταξύ τού να είμαστε υπερήφανοι για τα επιτεύγματά μας και να είμαστε αλαζόνες και να θεωρούμε τους εαυτούς μας περίπου αναντικατάστατους. Πρέπει να είμαστε πάντα από τη σωστή πλευρά αυτής της γραμμής».

Αυτή η σύστασή του μόνο ως προσχηματική μπορεί να αντιμετωπιστεί από τους πολίτες, αφού μια σειρά από υπουργούς πρώτης γραμμής αλλά και βουλευτές δεν έχουν σταματήσει να συμπεριφέρονται αλαζονικά, δείχνοντας ότι δεν υπολογίζουν τις πρωθυπουργικές ντιρεκτίβες.

Τρανταχτά παραδείγματα της ακολούθησης τούτου του ολισθηρού δρόμου προσφέρει σε καθημερινή βάση ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, που φωνασκεί στις τηλεοράσεις, κομπάζει για τις επιδόσεις του στο τένις και βιντεοσκοπείται να ιδροκοπά σε αξιοθρήνητες γυμναστικές επιδείξεις, υπό την καθοδήγηση… μοντέλου, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες ζορίζονται να τα βγάλουν πέρα και φοβούνται ότι θα έρθει η ώρα της κατάσχεσης των περιουσιακών τους στοιχείων.

Για αποφυγή της αλαζονείας μίλησε ο κ. Μητσοτάκης, και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, σε εκδήλωση για τη Μικρασιατική Καταστροφή, έκανε δριμεία παρατήρηση στον διδάκτορα Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του πανεπιστημίου της Γενεύης Μελέτη Μελετόπουλο, όταν ο τελευταίος «τόλμησε» να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση!

Τη βάδιση πάνω στη «λεπτή γραμμή» της ευπρέπειας συνέστησε ο πρωθυπουργός, και υπουργοί, όπως ο κ. Θεοδωρικάκος, έφτασαν στο σημείο να τηλεφωνούν σε στρατηγούς της ΕΛ.ΑΣ. για να εξιχνιάσουν υπόθεση που αφορούσε κλοτσιά που έριξε ανάλγητος θαμώνας ταβέρνας σε γάτα, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας πόζαρε στον φωτογραφικό φακό σε παραθαλάσσιο μπαρ ντυμένος σαν τουρίστας.

Η αλαζονεία στην εξουσία…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα